<< Nazad



 

 

SPORTSKI GLOBUS

Ovo je njegova sezona: Predrag Stojaković

Predrag Stojaković i njegov Sakramento nastavljaju sa odličnim igrama u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, poznatijoj kao NBA. U devetoj utakmici ove sezone, igranoj 14. novembra, "Kraljevi" su ostvarili i sedmi trijumf, savladavši u svojoj "Arko areni" Orlando sa 96:82.

Stojaković je za 43 minuta ubacio 27 poena i uhvatio 11 lopti - rekord karijere, uz pet ukradenih lopti i tri asistencije. Samo dva dana ranije, u susretu sa Dalasom, 23-godišnji jugoslovenski reprezentativac je nanizao 28 poena, što je za samo dva poena slabije od njegovog rekorda karijere (30 poena protiv Denvera 22. februara ove godine).

Divac (levo) i Rale Nesterović
(Minesota) u duelu

Stojaković, koji je prethodne dve sezone u NBA ligi imao prosek od 10,5 poena po utakmici i susrete uglavnom započinjao sa klupe za rezervne igrače, ove godine je prosto "eksplodirao" i u potpunosti opravdao poverenje trenera Rika Adelmana, koji ga je odredio za jednog od startera svoje ekipe. Posle devet odigranih utakmica, Stojaković ima prosek od gotovo 20 poena i pet skokova po meču.


U očekivanju prave prilike:
Dragan Tarlać

U utakmici protiv Orlanda Vlade Divac je pružio najbolju igru u dresu Sakramenta ove sezone, postigavši 21 poen, uz 11 skokova, šest asistencija i dve blokade za 39 minuta.

Treći Jugosloven u NBA ligi, Dragan Tarlać još uvek ne dobija veliku minutažu u Čikagu. U proseku provodi nešto više od 12 minuta na parketu, postiže oko dva poena i ima nešto manje od četiri uhvaćene lopte.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu