<< Nazad



 

 

Odlične igre Drobnjaka i Tomaševića

Drobnjak u borbi za loptu sa Dariusom Majlsom ("Klipersi")

Drobnjak doneo pobedu Sijetlu

Njujork, SAD, 17. marta (Tanjug) - Bez Vladimira Radmanovića i Rašara Luisa, koji su zbog povreda "preskočili" gostovanje u Los Anđelesu, Sijetl je zabeležio značajnu pobedu protiv "Klipersa", a u agencijskim izveštajima ističe se sjajna partija Predraga Drobnjaka.

Rezervista "supersoničnih", odigrao je ključnu ulogu početkom poslednjeg perioda utakmice. Najpre je Dezmon Mejson Sijetlu doneo prednost od 70:63, a onda je Drobnjak "vezao" šest poena i saigračima omogućio miran nastavak. Jugoslovenski reprezentativac je na terenu proveo 31 minut, i sa ukupnim učinkom od 18 koševa postavio lični rekord u najjačoj košarkaškoj ligi sveta.

Prvi strelac Sijetla bio je Geri Pejton sa 23 poena, a više koševa od Drobnjaka, u pobedničkom timu, postigao je još Brent Beri (19). Najefikasniji akter susreta bio je Džef Mekins iz "Klipersa", koji je susret završio sa 30 poena.

*****

Vitorija, ŠPANIJA, 17. marta (Beta) - Košarkaši Taukeramike iz Vitorije osvajači su ovogodišnjeg "Kupa kralja" u Španiji, pošto su u finalu savladali Barselonu sa 85:83. Najbolji igrač utakmice bio je jugoslovenski reprezentativac Dejan Tomašević. Tomašević je za Taukeramiku, koju trenira jugoslovenski stručnjak Duško Ivanović, postigao 20 poena uz osam skokova.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu