<< Nazad



 

 

Sportski globus (17. mart 1999)

Divac (21) blokira Šakila O'Nila iz Lejkersa

Posle tri uzastopna poraza u Prvenstvu američkih profesionalnih košarkaša Sakramento, ekipa jugoslovenskih košarkaških asova Vlade Divca i Predraga Stojakovića, nastavio je seriju uspešnih rezultata protiv Los Anđeles Lejkersa i Golden Stejta.

Sakramento je Lejkersima naneo prvi poraz posle deset mečeva. Jedan od najzaslužnijih za pobedu 105:101 bio je Predrag Stojaković, koji je za 30 minuta postigao 17 poena i imao šest skokova, tri asistencije i dve ukradene lopte. Tokom većeg dela utakmice, Stojaković je čuvao Glena Rajsa. Zahvaljujući odličnoj igri u odbrani nova zvezda ekipe iz Los Anđelesa postigla je samo 9 poena, uz šut 12-4.

Centar Sakramenta Vlade Divac je imao za direktnog suparnika Šakila O'Nila. Po mnogim izveštajima, jugoslovenski košarkaš je postigao odlučujuće poene (koš i faul) dva minuta pre kraja meča. Ostvario je učinak od sedam poena, uz osam skokova, pet asistencija i jednu blokadu, za 33 minuta.

Jedanaestu pobedu u sezoni Sakramento je ostvario dan kasnije, savladavši u Ouklendu (Kalifornija) domaći Golden Stejt sa 111:105.

Prema agencijskim izveštajima, jugoslovenski reprezentativci Vlade Divac i Predrag Stojaković ponovo su imali zapaženu ulogu u tom trijumfu - Divac je za 38 minuta postigao 16 poena (uz osam skokova, šest asistencija, dve ukradene lopte i tri blokade), a Stojaković je proveo u igri 22 minuta i zabeležio 12 poena, od čega 10 u poslednjoj četvrtini, šest skokova i četiri asistencije.

Ovo je Sakramentu u 15 gostovanja ove sezone bila šesta pobeda, čime su već sada ostvarili isti broj pobeda u gostima koje su imali tokom čitave prošle sezone.


Prebrodio krizu: Predrag Stojaković

Posle kraće krize, Stojaković je pokazao da se ponovo vraća u formu. Trener Rik Adelman potvrdio je veliki doprinos mladog jugoslovenskog košarkaša ovosezonskim uspesima ekipe iz Sakramenta.

- Da budem iskren, povreda je usporila njegov uspon. Posle nje je bio frustriran - i to je razumljivo. Igrao je puno a onda ođednom malo, pa je želeo da sve što zna pokaže u trenutku. On je važan deo našeg sistema. Uz strpljenje njegovo vreme će tek doći - naglasio je Adelman.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu