<< Nazad



 

 

SPORTSKI GLOBUS

Vlade Divac (levo) u duelu sa centrom Orlanda

Ekipa Sakramenta je u gostima savladala Orlando rezultatom 111:102 i sa skorom od 10 pobeda i samo dva poraza i dalje drži lidersku poziciju u američkoj košarkaškoj NBA ligi. Kris Veber je ponovo bio najbolji igrač pobedničkog tima sa 22 poena i 11 skokova, dok su zapažen učinak imali centar "Kraljeva" Vlade Divac sa 17 poena, pet skokova, četiri asistencije i dve blokade za 34 minuta, i njegov klupski kolega Predrag Stojaković, koji je za 24 minuta provedenih u igri ubacio 12 poena i uhvatio četiri lopte.



U odličnoj formi:
Jovan Stanković

Jugoslovenski fudbalski internacionalac Jovan Stanković još jednom je bio jedan od najistaknutijih aktera španskog fudbalskog prvenstva. U derbiju 13. kola Majorka je savladala na svom terenu Barselonu rezultatom 3:2, a velikoj pobedi domaćih najviše je doprineo upravo Stanković, koji je asistirao kod prvog, sam postigao drugi iz slobodnog udarca i bio igrač nad kojim je napravljen jedanaesterac iz kojeg je Majorka postigla treći pogodak. Savo Milošević je novim pogotkom u dresu Saragose protiv gostujućeg Valjadolida (konačan rezultat: 1:1) sačuvao mesto u samom vrhu liste najefikasnijih strelaca španske lige.



Dejan Stanković (Lacio)
proslavlja gol
protiv Olimpika

Lacio je odlično startovao u drugoj fazi Lige šampiona pobedivši u gostima Olimpik iz Marselja - 2:0. Vodeći gol za Rimljane postigao je mladi jugoslovenski reprezentativac Dejan Stanković, koji je u 67. minutu odlično reagovao na centaršut Pankara i glavom loptu poslao iza leđa golmana domaćih Paratoa.

Igrač odluke u utakmici "A" grupe Lige šampiona između domaće Sparte i lisabonskog Portoa bio je igrač gostujuće ekipe Ljubinko Drulović. Iako je u igru ušao tek u 73. minutu, bilo mu je dovoljno samo 17 minuta da postigne prvi i bude asistent kod drugog pogotka Portoa za konačnu pobedu svog tima u Pragu - 2:0.



Najviše glasova:
Dejan Bodiroga

Jugoslovenski košarkaši su dobili najviše glasova u glasanju za evropski "ol stars" meč između "Istoka" i "Zapada" koji Svetska košarkaška federacija (FIBA) organizuje u Moskvi. Posle sabiranja glasova iz 27 evropskih zemalja, Dejan Bodiroga iz grčkog Panatinaikosa je zauzeo prvo mesto, njegov klupski kolega Željko Rebrača je drugi, dok je Predrag Danilović treći. Od Jugoslovena, visoko mesto su zauzeli i Aleksandar Đorđević (16. u ukupnom zbiru bodova) i Dragan Tarlać 19.). Interesantno je i da je Saša Obradović, koji zbog povrede ne igra od Evropskog prvenstva u Francuskoj, zauzeo visoko šesto mesto u ekipi "Istoka".




Ugledni sportski nedeljnik "Frans fudbal" objavio je imena 50 fudbalera koji su ušli u uži izbor za "Zlatnu loptu" namenjenu najboljem fudbaleru "Starog kontinenta". Od jugoslovenskih igrača, na spisku nominovanih se nalazi samo igrač rimskog Lacija Siniša Mihajlović. Prema mišljenju stručnjaka, Mihajlović je jedan od favorita za trijumf u ovoj tradicionalnoj anketi.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu