<< Nazad



 

 

Kings - Klipers 125:106

Stojaković pored Olovokandija prodire ka košu Klipersa

Los Anđeles, SAD, 12. april (Tanjug) - U duelu sa Klipersima u Los Anđelesu (pobeda "kraljeva" 125:106) Sakramento je "overio" titulu prvaka Pacifičke divizije i, ujedno, obezbedio prvu startnu poziciju u "plej ofu".

Jugoslovenski asovi Predrag Stojaković i Vlade Divac dali su uobičajeni doprinos i u 60. pobedi Sakramenta u sezoni, čime je taj tim ostvario najbolji rezultat u klupskoj istoriji.

Sa 27 poena Stojaković je bio drugi strelac utakmice. Samo poen više postigao je njegov klupski drug Kris Veber, dok je Divac sa deset uhvaćenih lopti poneo epitet prvog skakača susreta.

Fantastičnu šutersku seriju imao je Dag Kristi. Kristi je iz igre pogodio sedam, osam pokušaja, pritom četiri od pet "trojki" i meč završio sa 20 poena. Stojaković je bio na granici od 50 odsto (11-22), a visok stepen preciznosti iskazao je i Divac, šutirajući 6-8 iz igre.

Pored Vebera (28), Stojakovića (27), Kristija (20) i Divca (12), dvocifreni košgeterski učenik među "kraljevima" imali su Majk Bibi (12) i Skot Polard - deset poena.

U poraženom timu istakli su se Elton Brend sa 24 i Majkl Olovokandi sa 21 košem.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu