<< Nazad



 

 

Sakramento - Dalas 123:129

Nemac Novicki prodire, Divac je samo posmatrač

Njujork, SAD, 17. marta (Tanjug) - Prvi put ove sezone Dalas je savladao Sakramento (129:123 nakon produžetka), ostvarivši jubilarnu, 50. pobedu u tekućem šampionatu, a najzaslužniji za tek drugu pobedu Meveriksa u poslednjih devet mečeva protiv Kingsa bio je Kanađanin Stiv Neš.

Neš je, naime, prvo dve i po sekunde pre kraja regularnog toka meča uspeo da postigne trojku i obezbedi produžetak za svoj tim, a potom je u dodatnih pet minuta igre sa još 12 poena zapečatio sudbinu Kraljeva.

Bek Dalasa je utakmicu završio sa 25 poena i čak 10 asistencija, a osim Neša odličnu partiju pružio je i nemački internacionalac Dirk Novicki, koji je zabeležio 34 poena i 18 skokova.

Najefikasniji u poraženom timu bio je srpski as Predrag Stojaković. On je za 42 minuta postigao 30 poena i šest puta bio najviši u skoku, a posebno precizan bio je iza linije za tri poena, pošto je od sedam, realizovao čak pet šuteva.

Vlade Divac je pružio solidnu partiju. U igri je proveo 24 minuta, manje nego što je uobičajeno za derbi mečeve, i ostvario učinak od 10 poena i sedam skokova.

Sakramento nije uspeo da izbegne poraz iako je i Kris Veber bio raspoložen za igru. Najboljem košarkašu Kingsa nedostajala je još samo jedna asistencija za novi "tripl dabl". Postigao je 24 poena, 15 puta je uhvatio loptu i devet puta asistirao saigračima, ali mu ni to nije biilo dovoljno da izađe iz senke Neša i Novickog.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu