<< Nazad



 

 

Sportski globus (2. februar 1999)

Uspešan start: Predrag Stojaković

Jugoslovenski košarkaški asovi Vlade Divac i Predrag Stojaković, bili su najzaslužniji za pobedu Sakramento Kingsa u pripremnom meču protiv Golden Stejta - 89:85. Divac je postigao 20 poena i imao sedam uhvaćenih lopti, dok je mladi Stojaković susret završio sa 15 poena i devet uhvaćenih lopti.

O prvim utiscima u novom klubu, Divac je rekao:

"Trener Adelman mi je obećao ulogu drugog plejmejkera, želi da iskoristi moje iskustvo i dar za pravovremeno dodavanje. Tako je i postavio igru, mnogo toga ide preko mene, a momci dobro slušaju. Nema sumnje, zadovoljan sam kako je krenulo, dobio sam rolu kakva mi najviše odgovara".

Proslavljeni jugoslovenski reprezentativac je prezadovoljan i igrama Predraga Stojakovića. Govoreći o kvalitetima svog novog saigrača, Divac je ocenio da Stojaković ima precizan šut, odlično kretanje u napadu, veliku dozu samopouzdanja i pozitivnu drskost, neophodnu za način igranja u NBA ligi. Divac smatra da se Stojaković, kao i svi Evropljani, u početku malo lošije snalazi u odbrani, ali se nada da će talentovani jugoslovenski košarkaš svoj trenutni nedostatak nadoknaditi upornim radom.


Miroslav Berić sa peharom
"Kupa Kralja"

Košarkaši Taukeramike osvojili su španski "Kup Kralja", pošto su u finalnoj utakmici savladali ekipu San Fernanda rezultatom 70:61 (28:32).

Finalni meč rešen je između 25. i 35. minuta. Znatno agresivnijom odbranom nego u prethodnoj fazi utakmice, košarkaši tima iz Baskije načinili su seriju 22:4 i sasvim zasluženo došli do vrednog trofeja.

Najzaslužniji za pobedu Taukeramike bili su Italijan Ruskoni, koji je odneo prevagu pod koševima, i jugoslovenski reprezentativac Miroslav Berić. Berić je sa 19 poena bio najefikasniji u timu pobednika, a uz to je imao i četiri asistencije.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu