<< Nazad



 

 

Đorović potpisao za Deportivo

La Korunja, ŠPANIJA, 12. jula (Tanjug/AP) - Jugoslovenski fudbalski reprezentativac Goran Đorović potpisao je danas četvorogodišnji ugovor sa španskim vicešampionom Deportivom La Korunja, saopštili su predstavnici tog kluba.

Prelazak Đorovića u La Korunju bio je slobodan transfer, pošto je jugoslovenskom fudbaleru istekao ugovor s njegovim dosadašnjim klubom Selta Vigo.

Đorović je angažovan na inistiranje trenera Havijera Irurete, koji je smatrao da je igrač tog profila neophodan njegovoj ekipi.

"Dolazak Đorovića popuniće šupljine u našoj odbrani, gde je centralni igrač Donato. Međutim, Donato, bivši španski reprezentativac, ipak ima punih 39 godina. Sa Đorovićem ćemo dobiti na sigurnosti", izjavio je trener ekipe iz Galicije sportskoj radio stanici "Radio Marka".

Zanimljivo je da je Irureta bio trener Selte Vigo u vreme kada je taj, takođe galicijski klub, angažovao Đorovića 1997. godine iz Crvene zvezde za sumu od 1,6 miliona dolara.

Đorović je branio boje reprezentacije Jugoslavije na prvenstvu sveta 1998. u Francuskoj i na Evropskom prvenstvu 2000. godine u Belgiji i Holandiji.

Đorović je za sada treće pojačanje Deportiva La Korunje. Pre njega, angažovani su Hose Amaviska iz Rasinga Santander i Ektor Berenhel del Pinjo iz novog prvoligaša Sevilje.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu