<< Nazad



 

 

Sportski globus (19. mart 1999)

Dejan Stanković - tri gola u dve utakmice protiv Panioniosa

Rimski Lacio je s pola snage savladao u revanšu četvrtfinala Kupa pobednika kupova grčki Panionios rezultatom 3:0 (0:0) i ukupnim rezultatom 7:0 plasirao se u polufinale ovog takmičenja.

Uprkos neigranju Salasa, Manćinija i još nekolicine igrača prve postave, italijanska ekipa je zabeležila još jednu ubedljivu u susretu sa nejakim gostima. Ekipa Panioniosa nije uspela da probije čvrstu odbranu Lacija predvođenu Sinišom Mihajlovićem i postigne barem počasni pogodak. Drugi jugoslovenski igrač u ekipi iz Rima Dejan Stanković je predstavljao konstantnu opasnost po gol grčkog predstavnika i svoju dobru igru krunisao golom u 77. minutu, ukupno četvrtim u tekućem ciklusu takmičenja Kupa pobednika kupova.


Lako sa Hrvatima:
Veljko Paunović (Majorka)

Veljko Paunović je postigao drugi gol za Majorku i bio jedan od najzaslužnijih za plasman španske ekipe u polufinale istog takmičenja. U revanšu četvrtfinala Majorka je na svom terenu pobedila hrvatski Varteks rezultatom 3:1 i, uzimajući u obzir rezultat iz prve utakmice (0:0), sasvim zasluženo ide dalje.

Francuski Bordo jugoslovenskog internacionalca Niše Saveljića neslavno se oprostio od daljeg takmičenja u Kupu UEFA, pošto je u revanš utakmici četvrtfinala sa ubedljivih 0:6 poražen u Parmi od istoimene ekipe. Posle prvog meča u Francuskoj, kada je Bordo pobedio s 2:1, očekivala se neizvesna utakmica, ali su napadači domaće ekipe bili izuzetno raspoloženi pa je Parma slavila najubedljiviju pobedu na evropskoj sceni u istoriji kluba.


Jugović (levo, Atletiko)
i Di Bjađo (Roma)

Iako je igrala sa desetoricom igrača, Roma je u Rimu povela 1:0 protiv madridskog Atletika i bila na pragu plasmana u polufinale Kupa UEFA (prvi susret 2:1 u korist Atletika). U drugom delu, međutim, Italijani su fizički posustali, što je iskoristila ekipa jugoslovenskih igrača Jugovića i Njeguša i sa dva gola obezbedila plasman u narednu rundu takmičenja.

Fudbaleri Selte su tokom čitavog susreta imali terensku inicijativu, ali nisu uspeli da postignu pogodak i tako anuliraju prednost Olimpika iz Marselja iz prve utakmice (2:1). U ekipi španskog prvoligaša od prvog minuta je igrao Goran Đorović, dok je Vladimir Gudelj, koji je ušao u igru u 62. minutu, imao šansu da u poslednjim trenucima meča svoju ekipu odvede u polufinale Kupa UEFA, ali je lopta posle njegovog šuta završila pored gola. Na kraju je ostalo 0:0.

Grčki Olimpijakos je bio na korak od velikog iznenađenja, eliminacije italijanskog Juventusa i plasmana u polufinale Lige šampiona, jer je poveo sa 1:0 već u 12. minutu revanš utakmice golom Siniše Gogića. Ipak, kapiten Juventusa Konte je pet minuta pre kraja izjednačio rezultat i zahvaljujući pobedi od 2:1 iz prvog susreta italijanski šampion se plasirao dalje. Mirković je igrao svih 90 minuta za Juventus i bio je jedan od zapaženijih igrača susreta.

Ukrajinski Dinamo je sa 1:1 u Madridu i 2:0 u Kijevu eliminisao slavni Real u četvrtfinalu Lige šampiona. Mladi fudbaler Dinama Andrej Ševčenko je praktično sam eliminisao španskog šampiona, postigavši u dve utakmice sva tri gola za Ukrajince. Zbog lakše povrede u ekipi Reala nije igrao Predrag Mijatović, što se naročito odrazilo u napadu gostiju iz Madrida.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu