<< Nazad



 

 

Sportski globus (19. januar 1999)

Goran Đorović, igrač odluke

Selta iz Viga je u derbiju 18. kola španskog prvenstva na svom terenu savladala dotadašnjeg lidera prvenstva, Majorku, rezultatom 4:2 i preuzela prvu poziciju na tabeli. Gosti su poveli sa 1:0, zatim i sa 2:1, golom iz jedanaesterca posle prekršaja nad Jovanom Stankovićem. Kod rezultata 2:2 presudni, treći gol za domaće postigao je jugoslovenski reprezentativac Goran Đorović u 86. minutu utakmice.

- Ovde se ne pamti da je Selta bila lider prvenstva. Slavlje je ogromno, a ja sam presrećan, jer je ovo bio moj prvi gol ove sezone. Pokušaćemo da zadržimo lidersku poziciju i ostanemo u trci za titulu - izjavio je Đorović.


Radost Mijatovića posle
gola za Real

U susretu gradskih rivala Real je u Madridu bio bolji od Atletika - 4:2. Vodeći gol za domaće postigao je Predrag Mijatović, dok je igrač Atletika, Vladimir Jugović, koji je ušao u igru početkom drugog poluvremena, bio asistent kod izjednačujućeg gola. Posle pola sata provedenih u igri Jugović je morao da napusti teren zbog povrede.

I na trećoj utakmici ove godine centarfor Saragose Savo Milošević se upisao u strelce. Svojim pogotkom u 87. minutu rešio je pitanje pobednika u susretu sa gostujućim Valjadolidom - 2:0.


Novo pojačanje Reala,
Perica Ognjenović

Donedavni kapiten beogradske Crvene zvezde i jedan od najtalentovanijih jugoslovenskih fudbalera Perica Ognjenović (22), potpisao je petogodišnji ugovor sa slavnim španskim klubom, Realom iz Madrida.

- Sad sam ostvario san: upisan sam u tim Reala iz Madrida kao igrač od koga se, kako mi je rečeno, očekuje da bude jedna od zvezda tima. Učiniću sve da opravdam ukazano poverenje - izjavio je Ognjenović.

Očekuje se da će mladi jugoslovenski reprezentativac debitovati u dresu madridskog kluba u 19. kolu španskog prvenstva protiv La Korunje.

Španski sportski listovi ističu da je Real dobio jednog od najtalentovanijih igrača Evrope. Posebno je zadovoljan predsednik Reala Lorenco Sans, koji je najavio:

- Ognjenović je supertalenat i kao takvom mesto mu je u Realu. Nadamo se da će Ognjenović biti dobra perspektiva kluba.

Perica Ognjenović će u španskom "kraljevskom" klubu igrati zajedno sa drugim jugoslovenskim reprezentativcem, Predragom Mijatovićem. Od jugoslovenskih igrača, u dresu Reala su nastupali i Milan Janković (Crvena zvezda), Predrag Spasić (Partizan) i Dejan Petković (Crvena zvezda).



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu