<< Nazad



 

 

I Jarić u NBA

Los Anđeles, SAD, 18. jul - Bivši plejmejker italijanskog Kindera, Marko Jarić nastavlja karijeru u NBA-ligašu Los Anđeles Klipersima. Njegov novi klub je organizovao potpisivanje u Minhenu, gde NBA ima svoje evropsko sedište, ne bi li izašao u susret našem igraču koji se nalazi na pripremama reprezentacije u Nemačkoj. Uslovi ugovora nisu saopšteni.

Dvadesettrogodišnji Jarić, koji je prošle sezone u 33 utakmice za Kinder iz Bolonje u proseku beležio oko 15 poena, pet skokova i dve asistencije, izabran je kao 30. pik na draftu 2000. godine.

Jugoslovenski as je sa Kinderom bio šampion Italije, osvajač nacionalnog kupa i pobednik Evropske lige, dok je kao član reprezentacije Jugoslavije na Evropskom prvenstvu u Istanbulu 2001. godine osvojio zlatnu medalju.

Jarić neće biti jedini Jugosloven u ekipi iz Los Anđelesa, pošto je pomoćni trener Klipersa Igor Kokoškov.

*****

Tanjević trener Kindera

Bolonja, ITALIJA, 15. jul (Beta) - Jugoslovenski košarkaški trener Bogdan Tanjević u naredne tri godine sedeće na klupi Kindera iz Bolonje.

Kako se navodi u saopštenju, posle višenedeljnih pregovora klub je postigao dogovor sa Tanjevićem, a danas je konačno došlo i do potpisivanja trogodišnjeg ugovora. Italijanski klub je odbio da saopšti finansijske detalje ugovora, već je samo naveo da su sve strane zadovoljne postignutim sporazumom.

Tanjević, koji je prošle sezone sa Asvelom iz Vilerbana osvojio titulu prvaka Francuske, na klupi Kindera zameniće italijanskog stručnjaka Etorea Mesinu, koji je 27. juna otpušten zbog sukoba sa predsednikom kluba Markom Madrigalijem.

Tanjević je jedan od najboljih i najtrofejnijih evropskih trenera, a u dosadašnjoj karijeri ostvario je zapažene uspehe sa reprezentacijama Jugoslavije i Italije, kao i sa mnogim klubovima (Bosna, Kazerta, Trst, Milano, Limož).


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu