<< Nazad



 

 

Žarko Čabarkapa polomio zglob ruke nakon brutalnog faula Denija Fortsona

Žarko Čabarkapa (desno) pauziraće šest do osam nedelja

Finiks, SAD, 27. novembra 2003. (Beta-AP) - Košarkaš američkog Finiksa Žarko Čabarkapa polomio je zglob ruke na noćašnjoj utakmici sa Dalasom, i prema prvim prognozama odsustvovaće sa terena od od šest do osam nedelja.

Do povrede, koja se dogodila tri minuta pre kraja, 22-godišnji Čabarkapa je postigao 17 poena i odigrao najbolju utakmicu u debitantskoj sezoni u NBA Ligi.

Faul igrača Dalasa Denija Fortsona nad Čabarkapom i prelom ruke košarkaša Srbije i Crne Gore izazvao je veliko ogoročenje u redovima Finksa.

Vlasnik Finks Sansa Džeri Kolanđelo oštro je kritikovao igrača Dalasa Denija Fortsona zbog faula nad Čabarkapom i rekao da će učiniti sve što je u njegovoj moći NBA suspenduje i kazni Forstona.

"Svejedno, ni kazna ni suspenzija nisu dovoljni za njega. Trebalo bi da bude van igre dok se Žarko ne vrati na teren. Fortson je baraba. Utakmica je već bila odlučena i uopšte nije morao da pravi takav faul", rekao je Kolanđelo.

Čabarkapa je sa suzama u očima u svlačionici reporterima rekao: "Ne znam šta se tačno desilo. Sećam da sam pokušao da uđem pod koš i da me je on gurnuo..."

Deni Fortson se posle meča izvinio Čabarkapi. "Nisam imao zlu nameru", rekao je Fortson.

Do teškog faula nad Čabarkapom tri minuta pre kraja Finiks je vodio 112:88 i utakmica je bila praktično odlučena.

Trener Dalasa Don Nelson izjavio je da je postupak njegovog igrača bio nepotreban i dodao da će sa njim popričati o takvoj igri.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu