<< Nazad



 

 

SPORTSKI GLOBUS

Tuga: Divac, Veber i Anderson (s desna)

Ekipa Los Anđeles Lejkersa plasirala se u drugu rundu plej-ofa, pošto je u petoj, odlučujućoj utakmici savladala Sakramento - 113:86.

Pobeda domaćina u "Stejpls centru" nijednog trenutka nije dolazila u pitanje. Zahvaljujući čvrstoj odbrani, većem broju uhvaćenih lopti, nezaustavljivom paru Šakil O Nil (32 poena, 18 skokova) - Kobe Brajant (17 poena), i iskusnom "Ej-Si" Grinu, koji je odlično čuvao najboljeg igrača "Kraljeva" Krisa Vebera, Lejkersi su sprečili iznenađenje i takmičenje u plej-ofu nastaviće duelima sa Finiksom.

Jugosloveni u ekipi Sakramenta nisu ostavili povoljan utisak. Predrag Stojaković je za 28 minuta zabeležio osam poena, četiri skoka, dve asistencije i jednu ukradenu loptu. Vlade Divac je, opterećen velikim brojem ličnih grešaka, proveo samo 19 minuta na parketu, postigavši četiri poena, uz samo dva skoka.




Plejmejker italijanske ekipe PAF, mladi jugoslovenski košarkaš Marko Jarić, u tradicionalnoj anketi italijanskog sportskog dnevnika "Gazeta Delo Sport" proglašen je za najboljeg igrača do 22 godine, na Apeninskom poluostrvu.

Jarić je rođen 12. oktobra 1978. godine u Beogradu. Visok je 200 cm, težak 90 kilograma. Igrao je u beogradskim klubovima, Crvenoj zvezdi i Radničkom, zatim je prešao u grčki Peristeri, a sad uspešno nastupa za italijanski PAF. Kao član mlade reprezentacije Jugoslavije, osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 1998. godine i bio je izabran u prvu petorku šampionata.


Posle trijumfa u Kupu Radivoja Koraća, jugoslovenski trener Duško Ivanović osvojio je ove sezone još jedan trofej. U finalnoj utakmici Kupa Francuske za košarkaše, Limož je pobedio Pari Sen Žermen rezultatom 79:73 (38:34).



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu