<< Nazad



 

 

Sportski globus (11. januar 1999)

Radost strelca: Siniša Mihajlović

Jugoslovenski fudbalski as Siniša Mihajlović postigao je 17. gol u prvenstvu Italije iz slobodnih udaraca i peti u ovoj sezoni, i potvrdio pobedu Lacija protiv dosadašnjeg lidera, Fiorentine - 2:0.

Lacio je na Olimpijskom stadionu u Rimu tokom čitave utakmice imao terensku inicijativu i stvorio nekoliko izglednih šansi da pogodi mrežu gola gostiju iz Firence, ali je svoju bolju igru krunisao tek u 66. minutu pogotkom Vijerija. Sve dileme oko konačnog pobednika razrešene su u 89. minutu. Dosuđen je slobodan udarac za rimsku ekipu na tridesetak metara od gola, Mihajlović je namestio loptu i fantastičnim šutem poslao loptu u desni donji ugao nemoćnog golmana Tolda.

U ekipi Lacija nastupio je i drugi jugoslovenski internacionalac, Dejan Stanković, ali je njegova igra ostala u senci fenomenalnog Mihajlovićevog poteza.


Jovan Stanković (levo)
i Panući (Real)

Jugoslovenski igrači ponovo su obeležili špansko fudbalsko prvenstvo. U derbiju 17. kola Majorka predvođena Jovanom Stankovićem savladala je madridski Real - 2:1 i sačuvala prvu poziciju na tabeli.

Darko Kovačević je nastavio da trese protivničke mreže. Sa dva gola bio je jedan od najzaslužnijih za trijumf Real Sosijedada protiv Salamanke - 4:0. Pogotkom dva minuta pre kraja Savo Milošević je obezbedio Saragosi remi na gostovanju kod ekipe Viljareal - 1:1.


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu