<< Nazad



 

 

Kežman rešio pitanje šampiona

Mateja Kažman

Ajndoven, HOLANDIJA, 23. mart - Dvadeset trogodišnji reprezentativac Srbije i Crne Gore Mateja Kažman bio je ključni kater derbija 25. kola fudbalskog prvenstva Holandije PSV Ajndhoven - Ajaks (2:0), pošto je postigao oba pogotka za domaće.

Prvi gol postigao je u 10. minutu iz jedanaesterca, da bi drugim golom u 88. minutu definitivno rešio pitanje pobednika.

Trijumfom u derbiju, PSV je gotovo sigurno obezbedio šampionsku titulu, pošto drugoplasiri Ajaks zaostaje 10 bodova. Mateja Kežman ubedljivo vodi na listi najboljih strelaca holandskog prvenstva sa 25 pogodaka.

Trenutna tabela

1. PSV Ajndhoven  66 bodova
2. Ajaks          56
3. Fejenord       55
4. RKC Valvajk    40
5. Roda           40
6. NEC Nijmegen   36 ... 

*****


Darko Kovačević (levo) u duelu
sa Morenom (Viljareal)

San Sebastijan, ŠPANIJA, 23. marta - Real Sosijedad je propustio veliku šansu da ostane u trci za šampionsku titulu, pošto je u 27. kolu fudbalskog prvenstva Španije na svom terenu u San Sebastijanu sa ekipom Viljareala igrao samo 2:2.

Srbin Darko Kovačević je postigao oba gola za domaće, najpre u 26. minutu, iz igre, a zatim u 74. minutu, sa "bele tačke". Borbeni gosti su sa dva brza gola u nadoknadnom vremenu uspeli da izbegnu poraz.

Trenutna tabela

1. Real Madrid       57 bodova
2. Real Sosijedad    54
3. Deportivo Korunja 51
4. Valensija         47
5. Selta             44
6. Atletiko          39 

*****

Parma, ITALIJA, 23. mart - Posle 19 uzastopnih prvenstvenih gostovanja bez poraza, fudbaleri rimskog Lacija položili su oružje u Parmi (1:2). Domaći su poveli već u trećem minutu golom Kardone. Dejan Stankovic je, u odsustvu povređenog Mihajlovića i prehlađenog Lazetića, bio jedini naš igrač u ekipi Lacija. On je u 46. minutu bio najsnalažljiviji u šesnaestercu Parme i smestio loptu u mrežu. Kada se činilo da će Rimljani nastaviti seriju uspešnih igara na gostovanjima, napadač "žuto-plavih" Adrijano krunisao je pogotkom poslednju akciju na utakmici.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu