<< Nazad



 

 

Drobnjak srušio lidera

Predrag Drobnjak pogađa pored Adrijana Grifina

Sijetl, SAD, 19. januar - Lider NBA šampionata, ekipa Dalas Maveriksa, pretrpela je treći uzastopni poraz, ovaj put na gostovanju kod Sijetla - 81:85. Najzaslužniji za trijumf domaćina bili su jugoslovenski reprezentativac Predrag Drobnjak i Rašard Luis.

Drobnjak nije bio među starterima, ali je odmah po ulasku u teren pokazao da je veoma motivisan za igru. Jugoslovenski as je bio najefikasniji akter susreta jer je za 36 minuta na terenu postigao 19 poena. Svom dobrom košgeterskom učinku pridodao je i devet uhvaćenih lopti, dve asistencije i jednu blokadu.

Njemu uz rame bio je Luis sa istim brojem poena, ali i četiri uhvaćene lopte više od Drobnjaka. Luis je praktično odlučio pobednika jer je postigao četiri poslednja poena na ovom susretu i, posle izjednačenja (81:81) direktno uticao na konačni ishod.


Ni 37 poena nije bilo dovoljno:
Predrag Stojaković

Sakramento, SAD, 18. januar - Uprkos odličnim partijama jugoslovenskih asova Predraga Stojakovića i Vlade Divca, Sakramento je poražen u "Stejpls centru" od Los Anđeles Klipersa - 112:107.

Iako su u poslednju četvrtinu utakmice ušli sa prednošću od četiri poena (84:80), "kraljevi" nisu uspeli da slave u gradu filma i glamura. Elton Brend je naročito bio raspoložen za igru i sa 34 poena i 15 skokova bio najzaslužniji za trijumf domaćina.

Kao uteha treneru Sakramenta Riku Adelmanu može poslužiti činjenica da se posle duže krize u koju je zapao zbog povrede, Predrag Stojaković vraća u košgetersku formu. Iz 22 pokušaja jugoslovenski as je pogodio 16 puta, i sa rekordom sezone od 37 poena bio najefikasnij akter meča. Uz to, Stojaković je imao i sedam uhvaćenih lopti.

Izuzetno efikasan je bio i drugi Jugosloven u dresu "kraljeva" Vlade Divac. Od 14 šuteva iz igre, pogodio je deset i uz svoje ime upisao ukupno 24 poena, uz deset skokova, dve asistencije, tri ukradene lopte i jednu blokadu.

Međutim, ni sjajne partije naših asova nisu bile dovoljne, jer su njhovi saigrači, naročito Majk Bibi i Dag Kristi, potpuno podbacili, postigavši zajedno samo šest poena.

Marko Jarić nije mnogo doprineo uspehu domaćina, pošto je za devet minuta u igri imao šut 0/3 i dve uhvaćene lopte.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu