<< Nazad



 

 

Stanković i Mihajlović u Firenci

Da li će "u paketu" u Firencu? - Mihajlović i Stanković

Rim, ITALIJA, 4. maja (Tanjug) - Samo dan posle završetka italijanskog nacionalnog šampionata biće i zvanično obelodanjena vest o prelasku Dejana Stankovića iz rimskog Lacija u tim Fiorentine iz Firence, piše danas sportski dnevnik "Gazeta delo sport".

Naime, novi trener "ljubičastih", kako se najčešće zove Fiorentina, zbog boje dresa, Roberto Manćini, koji je donedavno bio igrač "svetlo-plavih", ne krije da u kreiranju igre novog tima iz Firence značajno mesto želi da prepusti mladom i talentovanom Dejanu Stankoviću, ali i iskusnom, magu slobodnih udaraca, Siniši Mihajloviću.

Transfer Stankovića gotovo je završena stvar, ističe dnevnik, dodajući da Lacio za Dejana traži 25 milijardi lira, odnosno 25 miliona nemačkih maraka, ali se o sumi još može pregovarati:

"Manćini je opčinjen idejom da vidi Stankovića kako igra uz Rua Koštu", tvrdi italijansko sportsko glasilo.

"To je par koji garantuje talenat, igru i gol. Uostalom, novi trener Fiorentine, Manćini, uveren je da pravog Stankovića Italija još nije videla. To je pitanje glave, a Dejan se tokom tri fudbalske sezone u Rimu nikada nije osetio pravim protagonistom u svetlo-plavom dresu. Manćini je ubeđen da Fiorentina može da bude sportski prostor gde će Stanković iskazati svoj ogromni talenat".

I dok je Dejanov prelazak iz Rima u Firencu izvestan, drugi transfer na istoj relaciji je još otvoren, a reč je o Siniši Mihajloviću, piše "Gazeta delo sport". Pregovori između rukovodstva Lacija i Fiorentine su u toku i gotovo 90 odsto je sigurno da će i Siniša svetlo-plavi dres zameniti ljubičastim. Osnovni problem je visina Sinišine godišnje zarade, koja probija budžet Vitorija Čeki-Gorija, vlasnika Fiorentine.

Ali, Manćini se nada da će uspeti da reši problem sa rukovodstvom Lacija tim pre što aktuelni trener Lacija Dino Zof baš nije naklonjen Mihajloviću. Siniša je garancija za gol iz slobodnih udaraca, odlučan je u kreiranju situacije za gol, a iznad svega velika je ličnost na terenu, ocenjuje sportski dnevnik "Gazeta delo sport".



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu