<< Nazad



 

 

Portland zaustavio "kraljeve"

Standardno efikasan: Predrag Stojaković

Njujork, SAD, 23. januara (Tanjug) - Sakramento je zaustavljen u Portlandu. Posle tačno mesec dana, ili 12 utakmica u kojima su znali samo za pobede, "kraljevi" su posrnuli u produžetku. Bonzi Vels je bio njihov "dželat", pošto je u dodatnih pet minuta postigao osam od ukupno 16 koševa Portlanda.

Koliko je utakmica bila izjednačena najbolje ilustruje rezultat po četvrtinama - 28:27, 26:26, 26:25 i 20:22. Igralo se, uglavnom, koš za koš i činilo se da će neizvesnost potrajati i posle prvog dodatnog vremena. Vels je, međutim, bio nezuastavljiv i sa ukupno 34 poena postavio lični rekord u najjačoj košarkaškoj ligi sveta.

Stojaković najbolji igrač Evrope

Predrag Stojaković najbolji je košarkaš Evrope za 2001. godinu u tradicionalnom izboru uglednog italijanskog sportskog dnevnika "Gazeta delo sport". Igrač Sakramenta i jugoslovenske reprezentacije ubedljivo je osvojio prvo mesto sa 94 glasa, čak 23 više od drugoplasiranog Nemca Dirka Novickog, krilnog igrača NBA ligaša Dalasa. Treći je centar Memfisa Francuz Pol Gasol sa 32 glasa.

U izboru za najboljeg evropskog košarkaša koji od 1979. godine organizuje italijanski sportski dnevnik, najviše uspeha imao je Litvanac Arvidas Sabonis koji je šest puta proglašen za najboljeg, dok je iza njega Hrvat Toni Kukoč sa pet titula.

Ono što je poraznije za Sakramento jeste činjenica da je Bonzi, iako bek, imao čak 12 skokova. Samo tri manje od Rašida Valasa, koji je "usput" zabeležio 33 koša. Pritom, "trojke" je šutirao 6-9, pa je ostala dilema ko je od njih dvojice zaslužio epitet najkorisnijeg aktera susreta.

Sakramento je, ipak, i pored poraza zadržao čelnu poziciju u Zapadnoj konferenciji. Na ruku mu je išao rezultat u Los Anđelesu gde su Lejkersi, iako domaćini, ubedljivo poraženi od Denvera (91:107).

Jugoslovenski asovi Predrag Stojaković i Vlade Divac odigrali su onako kako su to činili u najvećem delu sezone. Stojaković je sa 21 košem bio treći strelac tima, dok je Divac, sa devet uhvaćenih lopti bio prvi skakač Sakramenta.

Prednjačio je Kris Veber koji je na terenu proveo 50 minuta. Utakmicu je završio sa 34 poena, osam skokova, isto toliko asistencija, ali i sedam izgubljenih lopti. Dobru partiju pružio je i Majk Bibi postigavši 27 koševa.

*****

Savo Milošević u Saragosi

Parma, ITALIJA, 23. januara - Jugoslovenski reprezentativac i fudbaler italijanskog prvoligaša Parme Savo Milošević biće pozajmljen Saragosi do 30. juna ove godine, zvanično je danas saopšteno u Parmi.

Dvadesetosmogodišnji Milošević došao je u Parmu u sezoni 2000/2001, upravo iz Saragose, za koju je u periodu od 1998. do 2000. godine odigrao 72 utakmice i postigao 38 golova.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu