<< Nazad



 

 

Trijumf šampiona u Sakramentu

Sakramento, SAD, 31. januar - Iako je Predrag Stojaković pružio sjajnu partiju, postigao čak 36 poena, Sakramento Kings je poražen u svojoj dvorani od Lejkersa (113:124) u čijim redovima je briljirao "dvojac" Kobi Brajant - Šekil O'Nil.

Neigranje Krisa Vebera osetilo se u igri "kraljeva", pogotovo što ni Vlade Divac nije pružio ono što se od njega očekivalo.

Centar jugoslovenske reprezentacije imao je, samo, šest skokova uz četiri poena, što je zaemarljiv učinak u odnosu a onaj koji je ostvario O'Nil s druge strane. Gorostas iz Los Anđelesa je utakmicu završio sa 36 poena, uz deset uhvaćenih lopti, i Lejkersi su, lakše nego što se očekivalo, stigli do trijumfa.

Cetralna figura utakmice, bez sumnje, bio je Brajant. Pored 38 poena, bek Lejkersa je imao po pet skokova i asistencija. Gosti su, od početka, kontrolisali i igru i rezultat, tako da je ishod bio poznat mnogo pre kraja utakmice.

Radmanovic - 29 poena!

Sijetl, SAD, 25. januar (Tanjug) - Na gostovanju Sijetla u Memfisu (pobeda gostiju 95:83), jugoslovenski reprezentativac Vladimir Radmanović pružio je najbolju partiju u dosadašnjoj NBA karijeri. U meču punom preokreta, što potvrđuje kretanje rezultata po četvrtinama (31:23, 15:28, 28:15, 21:17), samo je igra Radmanovića bila bez oscilacija.

Tokom 40 minuta, koliko je proveo na terenu, bivši igrač Crvene zvezde i FMP iz Železnika, bio je jedini motor "supersoničnih", koji je radio punom snagom. Pokazuje to i njegova statistika na kraju susreta, u kojoj su sve kolone bile popunjene.

Sa 29 poena Radmanović je bio najefikasniji akter utakmice. Sa osam uhvaćenih lopti drugi skakac svog tima, usput, imao je tri asistencije i, na kraju, jednom "spustio" rampu rivalu. Za jugoslovenskog asa vezan je još jedan kuriozitet sa ovog meča. Od sedam "trojki" Sijetla, Radmanović je postigao šest! Otuda nije ni bilo dileme u izboru najkorisnijeg aktera utakmice (MVP).

Dobre asistente naš as imao je u Rašardu Luisu i Geriju Pejtonu. Luis je sa 22 koša bio drugi strelac Sijetla, ali zbog dve uhvaćene lopte više od Radmanovića, prvi skakač. Pejton je, pak, utakmicu završio sa 18 poena i šest asistencija.

Podbacio je Predrag Drobnjak. Da li ga je stigao umor, ili ne, tek, centar jugoslovenske reprezentacije je, za 16 minuta, uknjižio samo dva poena i dva skoka.

U poraženom timu najbolji utisak ostavio je Španac Po Gasol sa 25 koševa i deset skokova, pa je Memfis pretrpeo peti poraz u poslednjih šest mečeva.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu