<< Nazad



 

 

Koturović i Rakočević nove NBA zvezde

Dejan Koturović

Beograd, 10. septembar (agencije) - Dejan Koturović, centar jugoslovenske košarkaške reprezentacije koja je osvojila titulu šampiona sveta u Indijanapolisu, od sledeće sezone nosiće dres Boston Seltiksa.

Prema rečima njegovog menadžera, dva metra i 12 centimetara visoki Koturović potpisaće jednogodišnji ugovor sa čuvenim NBA ligašem.

Dvadesetdevetogodišnji Koturović, koji je prošle sezone igrao za Albu iz nemačkog grada Berlina, na minulom prvenstvu sveta imao je prosek od 6,6 poena po utakmici. Bio je najbolji akter polufinalnog susreta Jugoslavije i Novog Zelanda postigavši 18 poena.


Igor Rakočević
Minesota, SAD, 10. septembar (agencije) - Uprava Minesote objavila je da je potpisala višegodišnji ugovor sa dojučerašnjim igračem Budućnosti Igorom Rakočevićem.

Bek jugoslovenske reprezentacije je na šampionatu u Indijanapolisu odigrao šest utakmica i u proseku postizao pet poena. Nastupajući za Minesotu u šest utakmica Letnje lige, koja je jula meseca održana u Bostonu, Rakočević je imao osam poena, 1,7 uhvaćenih lopti i 1,3 asistencije po utakmici, a na parketu je provodio u proseku oko 18 minuta.

Rakočević je poslednje dve sezone igrao u podgoričkoj Budućnosti. Njegov učinak minule sezone bio je 17,7 poena i dve asistencije po utakmici.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu