<< Nazad



 

 

SPORTSKI GLOBUS

Đukić (desno) i Ognjenović u razgovoru sa Karembeom (levo, Real)

U španskom finalu, Real iz Madrida je golovima Morijentesa, Stiva Mekmanamana i Raula pobedio Valensiju i osmi put u svojoj istoriji postao prvak Evrope u fudbalu.

Trijumfom Reala, Španija se po broju osvojenih titula prvaka Evrope (9) izjednačila sa Italijom i Engleskom.

Za ekipu Valensije igrao je jugoslovenski internacionalac Miroslav Đukić, dok za Jugoslovena u ekipi novog šampiona Evrope, Pericu Ognjenovića, nije bilo mesta ni na klupi sa rezervnim igračima.



Dejan Bodiroga

Posle osvojenog trofeja u Evropskoj ligi, atinski Panatinaikos ostvario je još jedan uspeh. Ekipa jugoslovenskog trenera Željka Obradovića je sa 3:0 u pobedama bila bolja od PAOK-a u finalu grčkog plej-ofa u košarci, odbranivši titulu osvojenu prošle sezone.

"Zeleni" su izgubili samo jednu utakmicu u ovogodišnjem plej-ofu, a PAOK su u finalu "počistili" sa prosečnom razlikom od 16 poena!

Već sredinom drugog dela treće finalne utakmice domaći Panatinaikos je poveo sa 16 poena prednosti i tada je već bilo izvesno da trofej namenjen šampionu neće promeniti vlasnika. Rezultat je na kraju bio 76:63 (38:35), a trijumf je burno pozdravilo oko 18.000 vernih navijača atinskog kluba.

- Pred ovakvom publikom milina je igrati. Za dve godine sa Panatinaikosom osvojio sam tri trofeja, skoro je sigurno da ostajem, tako da ću sa "zelenima" u sledećoj godini pokušati da osvojim sva tri pehara u istoj godini - istakao je najbolji igrač šampiona Grčke Dejan Bodiroga.



Pet trofeja za braću Grbić

Vladimir Grbić, odbojkaš ekipe Pjađe, prvi je Jugosloven koji je osvojio prvenstvo Italije. U trećoj utakmici finala plej-ofa, njegov tim pobedio je Kasa Modenu sa 3:2 u setovima (18:25, 21:25, 27:25, 25:20, 15:13). Grbiću je ovo drugi tofej u sezoni, pošto je Pjađa ranije osvojila i Kup CEV.

Njegov brat Nikola imao je uspešniju sezonu, pošto je, igrajući za italijanski Sisli, osvojio tri trofeja - Kup evropskih šampiona, Kup Italije i Superkup.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu