<< Nazad



 

 

Debitanti bolji od "starosedelaca"

Drobnjak i Džerom Džejms proslavljaju pobedu nad "kraljevima"

Njujork, SAD, 18. februar (Tanjug) - Sudar YU debitanata sa YU "starosedeocima" u najjačoj košarkaškoj ligi sveta (NBA) pripao je prvima.

U prepunoj "Arko areni" u Sakramentu, lider šampionata, u čijim redovima igraju Vlade Divac i Predrag Stojaković poklekao je pred Sietlom Vladimira Radmanovića i Predraga Drobnjaka (116:126).

Sietl je tako postao prvi tim u NBA ligi koji je dva puta savladao "kraljeve", a pobeda je značajnija ako se ima u vidu da je ostvarena u Sakramentu. Mit o nepobedivosti "kraljeva" na njihovom bunjištu je srušen. Posle 20 uzastopnih pobeda Kris Veber, Divac, Stojaković i ostali, bili su prespori za "supersonične" što je i prouzrokovalo prekid fantastične serije.

Sakramento, istina, i dalje ostaje najuspešniji domaćin NBA lige sa skorom od 27 pobeda i samo dva poraza. Zadržao je i isto odstojanje u Zapadnoj konferenciji, s obzirom na poraz Lejkersa od Portlanda (105:111), ali, čini se da umor polako čini svoje i da će "kraljevi" u narednom periodu morati dobro da rasporede snage, kako bi spremni dočekali plej of.

Trener Sietla Nejt Mekmilan bio je oduševljen izdanjeg svog tima: "Ponosan sam na njih. Sakramento je, sigurno, najbolja ekipa u ligi. Pobediti ih u ovom zdanju ravno je podvigu", rekao je Mekmilan.

Trener gostiju nije komentarisao drugu četvrtinu utakmice, u kojoj je, praktično, i pala odluka o pobedniku. Sietl je taj period dobio sa 47:27 i na poluvreme otišao sa "viškom" od 23 poena (73:50).

Ostatak utakmice protekao je u pokušajima domaćina da napravi preokret, ali, sve je ostalo samo na pokušajima.

Iako je Radmanović i ovog puta bio "starter", Drobnjak je, opet, ostavio jači utisak. Za 22 minuta, jugoslovenski reprezentativac postigao je 14 poena, uz sedam skokova, jednu asistenciju i jednu "rampu".

Radmanovićeva minutaža bila je ista kao i Drobnjakova. Ali, učinak je bio znatno skromniji: šest poena, pet skokova i četiri asistencije.

Put ka neočekivanoj pobedi Sietlu je trasirao Geri Pejton. Jedan od najboljih plejmejkera i defanzivaca NBA lige postigao je 31 koš, uz 13 asistencija. Pravog asistenta imao je u Rašardu Luisu, koji je utakmicu završio sa 26 poena i devet skokova.

Među "kraljevima" najzapaženiji bio je Veber, koji je uz 11 uhvaćenih lopti, postigao i 39 koševa. Drugi na listi strelaca kod domaćina bio je Stojaković sa 20 poena, uz sedam skokova, a Divac je kraj susreta dočekao sa 11 koševa i samo četiri skoka.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu