<< Nazad



 

 

Divac i Stojaković za pobedu Sakramenta

Fenomenalan: Vlade Divac

Njujork, SAD, 31. oktobra (Tanjug) - U prvim utakmicama američke profesionalne košarkaške lige (NBA), odigranim jutros, postignuti su ovi rezultati:
Klivlend Kavalirs - Boston Seltiks 89:108
Nju Džersi Nets - Indijana Pejsers 103:97
Orlando Medžik - Toronto Reptors 114:85
Njujork Niks - Vašington Vizards 93:91
Minesota Timbervulfs - Filadelfija 83:74
Dalas Maveriks - Detroit Pistons 94:87
Hjuston Rokits - Atlanta Houks 89:84 (produžetak)
San Antonio Spars - L.A. Klipers 109:98
Juta Džez - Milvoki Baks 84:75
Feniks Sans - Denver Nagits 96:99
L.A. Lejkers - Portland Trejl Blejzers 98:87 i
Sakramento Kings - Sietl Supersoniks 101:95


Raspoložen: Predrag Stojaković

Sakramento je i bez Krisa Vebera zabeležio prvu pobedu u novom šampionatu. Neigranje Vebera, najskupljeg među "kraljevima", ostalo je, ipak, u senci sjajnih partija jugoslovenskih asova Vlada Divca i Predraga Stojakovića.

Akter duela u Sakramentu bio je još jedan Jugosloven. U redovima Sietla zaigrao je Vladimir Radmanović i za 19 minuta ostavio solidan utisak. Postigao je ukupno šest poena, uz tri skoka, jednu "rampu", jednu ukradenu loptu i četiri lične greške.


Uspešan debi:
Vladimir Radmanović

Nema sumnje da će njegov učinak u bliskoj budućnosti biti izraženiji u svim parametrima. Radmanović je, međutim, debitant u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu pa od njega ne treba očekivati čuda u prvoj sezoni.

Najbolju "lekciju" iz iskustva Radmanović je mogao da nauči od zemljaka. Prema svim agencijskim izveštajima Divac je bio ubedljivo najbolji na terenu, a tik uz njega Stojaković.

Za 43 minuta, koliko je igrao, jugoslovenski centar je "uknjižio" 27 koševa. Bio je, dakle, najefikasniji pojedinac susreta, a što je interesantnije, sa osam asistencija očigledno i prvi plejmejker Sakramenta. Izuzetan utisak kompletirao je sa osam skokova i dve ukradene lopte.


Ispunio očekivanja:
Željko Rebrača

Samo za poen zaostao je Stojaković u kojeg trener Sakramenta Rik Adelman, izgleda, ima najviše poverenja. Stojaković je, naime, na terenu proveo 46 minuta i jedini je, koji je više igrao od Divca. Nije se proslavio šutirajući "trojke" (2-9), ali je uz Skota Polarda bio najbolji skakač tima, sa devet uhvaćenih lopti. Dobru partiju u pobedničkom timu pružio je i Majk Bibi sa 15 koševa.

Prvu prvenstvenu utakmicu odigrao je i Željko Rebrača. Njegov Detroit je poražen u Dalasu, ali je "Rebarce" ispunio očekivanja novih poslodavaca. Za 17 minuta postigao je šest poena u uhvatio čak deset lopti: po pet u napadu i odbrani. Prvi centar tima Ben Valas odigrao je 15 minuta duže uz isti košgeterski učinak, i dva skoka više. Imajući to u vidu može se prepotstaviti da će do kraja sezone uloge dva centra biti izmenjene i da će Rebrača vrlo brzo postati starter.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu