<< Nazad



 

 

Sakramento - Dalas 123:94

Duel pod košem Dirka Novickog i Vlade Divca

Sakramento, SAD, 15. januar (Tanjug) - Sakramento naših Divca i Stojakovića deklasirao je najuspešniji tim dosadašnjeg toka NBA šampionata Dalas rezultatom 123:94.

Za debakl Dalasa u "Arko areni" "najveću krivicu" snosi Kris Veber, ostvarivši 16. "tripl-dabl" u karijeri: 29 koševa, 15 skokova i, čak, 11 asistencija. Broj koševa i broj skokova se od Vebera i mogao očekivati, ali, toliko uspešnih dodavanja, koji su rezultirali poenima, bili su iznenađenje za sve. Zbog toga nije bilo nikakve dileme u izboru najkorisnijeg aktera utakmice (MVP).

Veber je, dakle, načeo "telad" iz Dalasa a dotukao ih je Predrag Stojaković sa 23 poena. Jugoslovenski reprezentativac je igrao 33 minuta i, pritom, četiri puta bio najviši u skoku.

Pored ovog "dvojca" još četvorica "kraljeva" imali su dvocifreni košgeterski učinak: Dag Kristi - 18, Majk Bibi 16, Kion Klark 13 i Vlade Divac 11 poena. S obzirom da je pobednik odlučen još u ranoj fazi utakmice, tačnije već na poluvremenu (62:42), centar jugoslovenske reprezentacije dobio je "odmor" od trenera Sakramenta Rika Adelmana, pa je na terenu proveo samo 27 minuta. U tom periodu Divac je, pored 11 koševa, imao osam skokova i četiri asistencije.

Od očekivanog spektakla i neizvesne utakmice, dakle, nije bilo ništa. Potpunu konfuziju najuspešnijeg tima najjače košarkaške lige sveta, do sada, nisu sprečili ni Nemac Dirk Novicki, sa 15 poena i devet skokova, ni Nik Van Eksel, koji je sa 20 koševa bio najefikasniji igrač Dalasa.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu