<< Nazad



 

 

Sijetl Supersoniks - Atlanta Houks 93:76

Drobnjak u elementu

Sijetl, SAD, 1. marta (Tanjug) - Aktuelni prvači najjače košarkaške lige sveta (NBA), Lejkersi iz Los Anđelesa, bili su apsolutni favoriti pred duel sa Sijetlom, iako su igrali na terenu suparnika. Najpre iz razloga što su ušli u pobedničku seriju, jer su od poslednjih 15 susreta izgubili samo dva, a zatim, što se činili da Sijetl, ipak, nema adute koji bi zaustavili Šekila O'Nila i Kobija Brajanta.

Procene su, međutim, bile pogrešne. Brajant je, istina, sa 34 poena i devet asistencija ispunio svoju normu, ali, čini se da je podbacio O'Nil. Jer, gorostas "jezeraša", i pored 11 skokova, nije uspeo da spreči dominaciju "supersoničnih" u tom segmentu igre, o čemu najbolje svedoči odnos uhvaćenih lopti: 57-33 za Sijetl.

Rej Alen je i na ovom meču dokazao da je bio prava investicija Sijetla. Protiv Lejkersa je ostvario tek drugi "tripl-dabl" u karijeri, zbog čega je zasluženo proglašen najkorisnijim akterom (MVP) utakmice. Uostalom, statistika Alena u kojoj je zapisano: 29 koševa, deset skokova i isto toliko asistencija, najbolji je pokazatelj njegove igre.

Velike zasluge za trijumf "supersoničnih" pripadaju i reprezentativcima Srbije i Crne Gore Vladimiru Radmanoviću, odnosno Predragu Drobnjaku. Obojica su postigli po 18 poena, uz procenat šuta iznad 50 odsto. Drobnjak je pogodio devet puta iz 15 pokušaja, a Radmanović jednom manje, ali je "potrošio" i tri lopte manje (8-12).

Bivši igrač Partizana je, pritom, šest puta bio najviši u skoku, imao dve asistencije i jednom "spustio rampu" suparniku. Radmanovićev učinak u asistencijama i rampama je bio isti, imao je skok manje, ali i jednu ukradenu loptu. Sijetl je, tako, zahvaljujući Alenu, Radmanoviću i Drobnjaku prekinuo niz od šest uzastopnih pobeda Lejkersa, koji su, ipak, zadržali treće mesto na tabeli Pacifičke divizije.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu