<< Nazad



 

 

SPORTSKI GLOBUS

Ostaje u Japanu: Dragan Stojković

Kapiten jugoslovenske reprezentacije Dragan Stojković, i pored ponuda klubova iz Evrope, odlučio je da i naredne sezone nosi dres japanske Nagoje.

- Bilo je interesovanja iz Austrije i Francuske. Ostao sam, što zbog dece, koja uče internacionalnu školu, što zbog ljudi iz kluba, koji su do mog roka odgovorili na postavljene uslove, što zbog titule, koju u Nagoji dugo čekaju - komentariše svoju odluku Stojković.


Fudbaler rimskog Lacija Dejan Stanković je posle ponude milanskog Intera u centru pažnje italijanske sportske javnosti. Uprava Intera je spremna da Laciju plati 45 miliona maraka za slobodu talentovanog jugoslovenskog fudbalera, ali je gazda rimskog kluba Serđo Kranjoti odbio basnoslovnu ponudu.

Kada je dolazio u Lacio Stanković je vredeo 24 miliona maraka. Sada se njegova tržišna cena udvostručila. Kada bi jugoslovenski reprezentativac prešao u redove milanskog kluba za 45 miliona maraka, to bi ga svrstalo među najskuplje fudbalere sveta.


Košarkaška ekipa Pamese iz španskog grada Valensije konačno je oborila rekord Reala, zabeleživši i 20. uzastopnu pobedu na startu sezone - 12 trijumfa ima u španskom prvenstvu i osam u Kupu Saporta. Sve pohvale idu na račun trenera Mikija Vukovića kome je klub zbog izuzetnih rezultata ponudio doživotni ugovor.



Darko Kovačević proslavlja pogodak
protiv Milana

U gradskom derbiju rimskih timova, Roma je deklasirala Lacio rezultatom 4:1. Utakmica je bila rešena u 31. minutu kada su domaćini već vodili sa 4:0. Jedini gol za Lacio postigao je Siniša Mihajlović u 53. minutu iz jedanaesterca. Lacio je zbog bolje gol-razlike zadržao prvo mesto na tabeli ispred torinskog Juventusa sa istim brojem bodova.

Fudbaleri Juventusa su u derbiju 10. kola italijanskog fudbalskog prvenstva na svom stadionu savladali Milan rezultatom 3:1. Treći pogodak za torinski tim postigao je Darko Kovačević. To je bio i prvi gol sezone jugoslovenskog reprezentativca u prvenstvu Italije.

Inter se trijumfom protiv Lećea - 6:0, vratio u konkurenciju za prvaka. Vladimr Jugović, koji je dugo vremena bio povređen, igrao je za Inter od prvog minuta i u 37. minutu uspeo da se upiše u strelce.


Jugoslovenski igrači su bili strelci i u 12. kolu španskog fudbalskog prvenstva. Selta je odnela sva tri boda sa teškog gostovanja u Valjadolidu - 1:3. Značajan doprinos dragocenoj pobedi Selte, kojom se učvstila na drugoj poziciji španske lige, dao je i Goran Đorović, koji je, osim što je komandovao igrom svog tima u odbrani, načeo mrežu domaćina u 29. minutu.

Pobedu u gostima ostvarila je i Majorka protiv Espanjola - 1:2. Vodeći gol za Majorku delo je još jednog jugoslovenskog internacionalca Jovana Stankovića.



Start Sakramenta za istoriju:
Predrag Stojaković

Pobedom nad Hjustonom 110:105, ekipa Sakramento Kingsa je ostvarila skor od sedam pobeda i samo jednog poraza, što predstavlja najbolji start u NBA sezoni u istoriji ovog kluba. Vlade Divac je proveo 24 minuta u igri i za to vreme vodio žestoku borbu sa centrom Olajdžuvonom. Divac je ubacio šest poena, imao četiri skoka, dve ukradene lopte, jednu asistenciju i jednu blokadu. Drugi Jugosloven u redovima Kingsa Predrag Stojaković proveo je 20 minuta na parketu ubacivši 7 poena i uhvativši tri lopte.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu