<< Nazad



 

 

Kijevo - Crvena zvezda 0:2

Dragan Milovanović proslavlja svoj pogodak sa Lalatovićem

Verona, ITALIJA, 3. oktobra - Nakon beogradskih 0:0, Crvena zvezda je u Veroni savladala italijanski Kijevo rezultatom 2:0 (0:0) i plasirala se u drugo kolo Kupa UEFA.

Mladi igrači Zvezde igrali su kao da u nogama imaju na desetine jakih međunarodnih utakmica. Italijani su počeli silovito u nameri da što pre dođu do gola, ali su "crveno-beli" organizovanom igrom u odbrani i na sredini terena uspešno amortizovali sve nalete protivnika.

Kako su minuti odmicali, gosti su sve više kontrolisali loptu u svom posedu i sve opasnije ugrožavali gol Lupatelija. Šanse su imali Branko Bošković i Mihajlo Pjanović ali je mreža Veronjana ostala metaknuta. U 40. minutu trener Zoran Filipović bio je prinuđen da povređenog golmana Dišljenkovića zameni Ranđelovićem, koji je kao i njegov prethodnik solidno obavio posao.

U drugom delu bilo je sve uočljivije da se Beograđani neće zadovoljiti samo nerešenim rezultatom koji bi im doneo produžetke. Sa druge strane, Italijani su bili opasni samo u prekidima preko visokog Birhofa koga je odlično čuvao Vidić. Dobra igra Zvezde krunisana je u 70. minutu, nakon školski izvedenog kontranapada. Mihajlo Pjanović se stuštio sam prema golu domaćina, prošao golmana Lupatelija i u trenutku kada se našao pred praznim golom, spetljao se i loše šutnuo loptu. Na sreću, ona je ipak došla do Gvozdenovića koji je sa pet metara nepogrešiv - 1:0.

Konačan rezultat postavio je Dragan Milovanović u 85. minutu udarcem sa preko 25 metara. Lupateli, golman reprezentativnih kvaliteta, bio je nemoćan da zaustavi loptu koju je spoljnim "felšom" prema golu uputila nova nada jugoslovenskog fudbala, sin nekadašnjeg igrača Crvene zvezde Đorđa Milovanovića, poznatijeg među navijačima našeg najtrofejnijeg kluba kao "Đoka-bomba".

Stadion: Verone. Strelci: Gvozdenović u 70. i Milovanović u 85. minutu za Zvezdu. Gledalaca: 17.000. Sudija: Jurij Beskonov (Rusija). Žuti kartoni: Bosato, Perota i Moro (Kjevo), Krivokapić (Crvena zvezda).

KIJEVO: Lopateli, Moro, Legrotalja, D' Ana, Lana, Pasoni (od 65. m. Veneto), Perota, Korini, Kosato, Birof (od 55 m. Frančeskini), Marasina (od 73. Petoni).

CRVENA ZVEZDA: Dišljenković (od 40. m. Ranđelović), Mladenović, Vidić, Lalatović, Marković (od 83. Milovanović), Bošković, Kovačević, Gvozdenović, Pjanović, Mrđa (od 75. Krivokapić).

*****

Partizan - Sporting 3:3


Delibašić (levo, Partizan) i Beto
(Sporting) u vazdušnom duelu
(Reuters)

Beograd, 3. oktobar - Jugoslovenski šampion uspeo je nakon više neuspešnih pokušaja da se plasira u drugo kolo nekog evropskog klupskog takmičenja. Partizan je kao domaćin igrao nerešeno 3:3 sa portugalskim prvakom Sportingom i, s obzirom da je prvi meč u Lisabonu završen pobedom Beograđana 3:1, jugoslovenski predstavnik plasirao se u drugo kolo Kupa UEFA

Odlukom UEFA, Partizan je bio prinuđen da utakmicu na svom stadionu odigra bez prisustva svoje verne publike. To kao da je uticalo na raspoloženje i motivaciju igrača u "crno-belim" dresovima, što su borbeni gosti umeli da iskoriste. Već u 13. minutu brzonogi Antonio Gonzales lako je postigao gol protiv opuštene odbrane domaćina.

U nastavku gosti napadaju još žešće, ali prvu šansu ima Partizan kada Trobok u 48. minutu pogađa stativu u 48. minutu. Sedam minuta kasnije već je 2:0 za goste. Beloruski reprezentativac u redovima Sportinga Kutuzov nadvisio je u skoku Savića, lopta je pogodila stativu, a isti igrač nogom šalje loptu pored nemoćnog Ilića.

U želji da postignu i treći gol koji bi ih odveo u drugo kolo, gosti su nastavili da napadaju u talasima i ređaju nove šanse. Pogodak je, međutim, pao na drugoj strani, u 78. minutu, kada je posle centaršuta Damira Čakara, Andrija Delibašić smanjio na 1:2. Ali, tri minuta kasnije Portugalci izjednačuju rezultat postignut u Lisabonu. Posle neuspele ofsajd-zamke, Gonzales prolazi desnom stranom, centrira, a odbrambeni igrač Fika nesmetano šalje loptu u gol.

U poslednjim trenucima regularnog toka dve velike šanse na dve strane. Prvu propušta Rumun Nikuae, njegov šut zaustavlja stativa, a drugu je imao Partizan. Bećanović je odlično šutirao glavom, ali lopta prolazi pored stative.

Produžetak je pripao fizički spremnijim igračima jugoslovenskog šampiona. Najpre je u 109. minutu Živković nakon kornera koji je izveo Čakar, glavom smanjio vođstvo protivnika, da bi šest minuta kasnije u kontranapadu igrač preokreta Damir Čakar samo potvrdio plasman svoje ekipe u drugo kolo Kupa UEFA.

Stadion: Partizana. Igralo se bez prisustva publike. Sudija: Fric Štuklik (Austrija). Strelci: Gonzales (13), Kutuzov (55) i Fika (81) za Sporting, a Delibašić (78), Živković (109) i Čakar (115) za Partizan.

Žuti kartoni: Nuhi, Stojanoski, Lazović i Čakar (Partizan), Bernardo i Paolo Roberto (Sporting). Crveni karton: Živković (Partizan u 120.minutu).

PARTIZAN: R. Ilić, Muhi, Mišković, Savić, Stojanoski, Duljaj, Trobok, S. Ilić, Delibašić (od 95. Živković), Lazović (od 84. Bećanović), Ilijev (od 59. Čakar).

SPORTING: Pereira, Ruis Bento, (od 4. m. Paolo Roberto), Ovinoga, Kutuzov (od 73. Barbosa), Valenzuela, Fika, Bernardo, Severo, Martins, Avkiro (od 74. m. Nikuae), Gonzales.

*****

Sartid - Ipsvić 0:1 (0:1)

Smederevo, 3. oktobar - Revanš susret prvog kola Kupa UEFA Sartid - Ipsvič Taun, odigran u Smederevu pred oko 15.000 gledalaca, završen je rezultatom 0:1 (0:1). Prva utakmica u Engleskoj završena je bez pobednika - 1:1.

Utakmica je odlučena pogotkom u 9. minutu. Igrač Sartida Spasić skrivio je prekršaj nad protivničkim fudbalerom u svom šesnaestercu, a španski sudija Kantaleho dosudio je jedanaesterac za Engleze. Sa bele tačke siguran je bio Markus Bent i time doneo trijumf svom timu u Smederevu.

Stadion: Sartida. Gledalaca: 15.000. Sudija: Kantaleho (Španija). Strelac: Markus Bent u 9. minutu (jedanaesterac) za Ipsvič. Žuti kartoni: Sočanac, Mirosavljević (Sartid), Kunagro, Mekgril (Ipsvič Taun).

SARTID: Žilić, Kizić (Kulić), Radosavljević, Paunović, Spasić, Sočanac, Bogdanović (Đokić), Vasković, Mirosavljević, Savić (Kocić), Zečević.

IPSVIČ: Maršal, Makin, Klafam, Mekgril, Braun, Megalton, Holand, Kunagro (D. Bent), Vrajt, Džordž (Miler), M. Bent.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu