<< Nazad



 

 

Huventud - Refleks 83:79

Beograd, 9. marta 2004. (Beta) - Košarkaši beogradskog Refleksa plasirali su se u polufinale ULEB Kupa, iako su večeras u revanš meču četvrtfinala posle produžetka izgubili u Badaloni od domaćeg Huventuda sa 83:79.

U regularnom delu bilo je 79:71 (28:22, 21:20, 16:11, 14:18) za Huventud. S obzirom na to da je prvi meč u Beogradu Refleks dobio istom razlikom od osam poena (81:73), večeras se u Badaloni igrao produžetak.

U dodatnih pet minuta Refleks je uspeo da smanji razliku Huventuda na četiri poena i tako obezbedi prolaz u polufinale.

U večerašnjem meču, Refleks se bukvalno "vratio iz mrtvih", jer je u regularnom delu meča gubio i sa 15 poena razlike. Produžetak Refleksu doneo je Saša Stefanović "trojkom" sa pola terena uz zvuk sirene.

U produžetku, Refleks je zahvaljujući preciznim šutevima sa slobodnih bacanja Bojana Popovića smanjio prednost Huventuda na samo četiri poena, što je bilo dovoljno za plasman u polufinale.

Refleks je dobro ušao u meč i sredinom prvog perioda poveo je sa 9:6. Međutim, Huventud je uzvratio i serijom 6:0 preokrenuo rezultat na 12:9, da bi u finišu prvog perioda preko Nikole Radulovića (koš i faul) i Žana Tabaka (koš i faul) stigao do viška od sedam poena (26:19).

Refleks je u prvih pet minuta drugog perioda nadoknadio prednost domaćina, a poenima Aškrabića u 16. minutu "panteri" su stigli i do vođstva 37:36.

Ipak, u finišu prvog poluvremena izabranicima Vlade Đurovića je popustila koncentracija, izgubili su nekoliko lopti, što je domaći tim znao da kazni i poenima Radulovića (pet poena) i Alzamore ponovo došao na plus sedam (49:42), da bi u prva dva minuta nastavka posle trojke Alana Digbea i polaganja Tabaka Huventud stigao i do 12 poena prednosti (57:45).

Tu prednost Huventud je održao do početka poslednje deonice kada je Rodolfo Fernandez pogodio trojku. Tada je prednost Huventuda iznosila 15 poena (68:53) i Refleks je bio na pragu eliminacije.

Ipak, sredinom poslednje deonice Redži Frimen vraća Refleks u život sa dve vezane trojke (68:61). Do kraja regularnog dela meča, Huventud je ponovo imao prednost od 11 poena, ali su igrači Refleksa uspeli da dođu do produžetka.

U ekipi Refleksa najefikasniji je bio Redži Frimen sa 20 poena, Jamajčanin Kimani Frend je postigao 18 uz 12 skokova, dok je kapiten Ognjen Aškrabić meč sa 14 poena.

U ekipi Huventuda najviše poena postigao je Rodolfo Fernandez - 17.

Đurović: Srcem do polufinala

Beograd, 9. marta 2004. (Beta) - Trener košarkaša beogradskog Refleksa Vlade Đurović ocenio je da je njegov tim večeras izborio plasman u polufinale ULEB Kupa odigravši "hrabro i srcem" protiv Huventuda u Badaloni.

"Do pobede smo došli srcem, odigrali smo hrabro, muški. Ova generacija je ušla u istoriju kluba, jer Železnik (Refleks) nikada nije igrao polufinale nekog evropskog takmičenja", izjavio je Đurović agenciji Beta nakon što je Refleks uspeo da izbori plasman u polufinale ULEB Kupa.

"Huventud je večeras bio izvanredan, pogotovo u prvom poluvremenu, bacali su se i leteli po terenu, ali mi smo uspeli da izdržimo taj njihov prvi udar. Da smo imali bolje suđenje i ranije smo mogli da završimo posao. Ipak, imali smo sreću da Saša (Stefanović) pogodi trojku sa pola terena, a onda smo u produžetku imali psihološku prednost", preneo je prve utiske Đurović u telefonskoj izjavi agenciji Beta.

On je rekao da su svi igrači dali doprinos velikom uspehu, posebno izdvajajući Amerikanca Redžija Frimena, Jamajčanina Frenda Kimanija i kapitena Ognjena Aškrabića.

Refleks u polufinalu protiv Hapoela

Beograd, 9. marta 2004. (Beta) - Košarkaši beogradskog Refleksa igraće u polufinalu ULEB Kupa protiv Hapoela iz Jerusalima.

Ekipa Hapoela iz Jerusalima u dva meča bila je bolja od litvanske ekipe Ljetuvos Ritas. Hapoel je danas u revanšu izgubio 81:80, ali je zahvaljujući pobedi na svom terenu od 79:72 izborio plasman u polufinale.

Rezultati revanš utakmica četvrtfinala Uleb kupa

Estudijantes - Kaprabo 96:68. Prva utakmica 82:73 za Kaprabo. U polufinale se plasirao Estudijantes.
Metis - Real 57:62. Prva utakmica 68:67 za Real. U polufinale se plasirao Real.
Huventud - Refleks 83:79. Prva utakmica 81:73 za Refleks. U polufinale se plasirao Refleks.
Lietuvos - Hapoel 81:80. Prva utakmica 79:72 za Hapoel. U polufinale se plasirao Hapoel.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu