<< Nazad



 

 

Refleks - Huventud 81:73

Beograd, 3. marta 2004. (Beta) - Košarkaši beogradskog Refleksa pobedili su večeras španski Huventud 81:73 (19:18, 23:17, 22:19, 17:19) u prvoj utakmici četvrtfinala ULEB Kupa.

Refleks je propustio priliku da na revanš meč 9. marta u Badaloni ode sa većom razlikom, jer su u pojedinim delovima današnje utakmice u Železniku imali i do 14 poena razlike.

U završnici meča, igračima Refleksa je popustila koncetracija i nisu koristili greške protivnika. Sa druge strane, Huventud, koji je u Beograd došao posle poraza u finalu Kupa Španije, uspeo je da preko Karlosa Marka i Žana Tabaka smanji prednost u finišu meča.

Najveću razliku Refleks je ostvario pred kraj treće četvrtine (58:44), ali je u poslednjoj deonici susreta tim iz predgrađa Beograda imao previše oscilacija.

Najefikasniji u redovima Refleksa bili su Frend Kimani sa 18, Redži Frimen, Ognjen Aškrabić i Ivan Zoroski po 13 poena, dok su najprecizniji u Huventudu bili Nikola Radulović sa 19 i Žan Tabak sa 17 poena.

"Zadovoljan sam rezultatom, s obzirom na prikazanu igru. Ne znam da li nam je ovo dovoljna razlika, jer nekad ni 15 poena nije dovoljno... Nećemo ići u Badalonu da čuvamo rezultat, ići ćemo na pobedu", rekao je trener Refleksa Vlade Đurović novinarima posle meča.

Đurović je ocenio da je to bio veliki test za njegove igrače, jer su igrali pod velikim pritiskom s obzirom na to da imaju veliku šansu da se prvi put plasiraju u polufinale jednog velikog evropskog takmičenja.

Centar Refleksa Ognjen Aškrabić rekao je da su on i saigrači promašili dosta "čistih šuteva" i nisu koristili greške rivala, što je glavni razlog što nisu ostvarili veću prednost.

"Ne znam da li je ova pobeda dovoljna za prolaz. U svakom slučaju u Badalonu ne idemo da se branimo, već da pobedimo", rekao je Aškrabić.

Trener Huventuda Garsija Aito ocenio je da su obe ekipe igrale ispod svog nivoa i kvaliteta, ocenjujući da je razlog tome što nijedan tim nije navikao da igra eliminacionen utakmice.

"Nikada nije dobro izgubiti, pa ni sa jednim poenom razlike. Teško je reći da li je osam poena mnogo. Čeka nas težak revanš", rekao je trener Huventuda.

Centar španske ekipe, hrvatski košarkaš Žan Tabak rekao je da ga je Refleks "negativno iznenadio, jer je očekivao otvoreniju i agresivniju igru domaćina".

"Znam da Refleks može da igra mnogo bolje ali možemo i mi. Očekujem da će revanš biti agresivan i težak, a znam da ćemo mi biti spremniji nego sada, jer ćemo imati više vremena za odmor. Ovo nam je četvrta utakmica u pet dana, a uz to smo leteli pet sati do Beograda", rekao je Tabak novinarima.

Refleks i Huventud su se i prošle godine sastali u istoj fazi takmičenja, a tada je Huventud prošao dalje.

Revanš utakmica četvrtfinala ULEB kupa izmedu Huventuda i Refleksa igrace se kroz sedam dana u Badaloni, a uspešniji iz ovog dvomeča u polufinalu sastaće se sa uspešnijim iz duela Ljetuvas Ritas - Hapoel Migdal. Izraelski tim posle prvog duela ima prednost od sedam poena.

Rezultati prvih utakmica četvrtfinala Uleb kupa

Kaprabo - Adeko 82:73
Real Madrid - Metis 68:67
Refleks - Huventud 81:73
Hapoel - Lietuvos 79:72



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu