Saopštenja Vlade
Saopštenja ministarstava
Konferencije za novinare
Aktivnosti Vlade
Aktivnosti premijera
Intervju
Domaće teme

 

 

Nastavak dijaloga Beograda i Prištine 4. marta

Beograd-Priština, 3. mart 2004. godine - Dijalog Beograda i Prištine biće nastavljen 4. marta kada će se u Prištini sastati predstavnici radnih grupa za energetiku.

Radnom grupom za energetiku predsedavaće UNMIK-ov zvaničnik

Džoli Dikson, a u delegaciji Prištine biće Pranvera Dobruna, Ali Hamiti, Ismet Šuška i član predsedništva Skupštine Kosova Oliver Ivanović.

Rukovodilac beogradske radne grupe za energetiku biće pomoćnik ministra za rudarstvo i energetiku u Vladi Republike Srbije Ljiljana Hadžibabić, a u radu ove grupe učestvovaće i stručnjaci Elektroprivrede Srbije, Ministarstva za rudarstvo i energetiku Vlade Republike Srbije i Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju.

Nakon početka razgovora o energetici, 9. marta trebalo bi da počne dijalog i članova radnih grupa za rešavanje sudbine nestalih lica na Kosovu i Metohiji, kojim će predsedavati zvaničnici Međunarodnog komiteta Crvenog krsta.

Šef prištinske radne grupe za rešavanje sudbine nestalih biće šef UNMIK-ovog odseka za nestala lica Hoze Pablo Baraibar, a u sastavu ove grupe biće i Ragip Zekoli, Hamit Beriša, Arsim Grdželiu, Habit Hajredini i srpski koministar za povratak u Vladi Kosova Milorad Todorović.

Beogradsku radnu grupu za razgovor o nestalim licima predvodiće rukovodilac Odeljenja za nestala i kidnapovana lica Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Svetislav Đurđević.

Predviđeno je da se posle sastanaka radnih grupa za energetiku i nestala lica sastanu i radne grupe za povratak raseljenih i saobraćaj i telekomunikacije.

Dijalog Beograda i Prištine, koji je jedan od osam standarda međunarodne zajednice koje je potrebno ispuniti na Kosovu i Metohiji, kako bi bio rešen konačan status pokrajine, iniciran je 14. oktobra prošle godine u Beču, pod okriljem UN, EU i Kontakt grupe.


Copyright © 2001 - 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu