Saopštenja Vlade
Saopštenja ministarstava
Konferencije za novinare
Aktivnosti Vlade
Aktivnosti premijera
Intervju
Domaće teme

 

 

Aleksandra Angelov i Miodrag Jovanović u "Kavaleriji rustikani"

Beograd, 3. mart 2004. godine - Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta večeras će biti izvedena opera Pjetra Maskanjija "Kavalerija rustikana", u kojoj će prvi put nastupiti Aleksandra Angelov u ulozi Santuce i Miodrag D. Jovanović u ulozi Alfia.

Orkestar Opere nastupiće pod dirigentskom palicom Dejana Savića, a reditelj je Borislav Popović. Pored Angelove i Jovanovića, kao solisti će nastupiti Nikola Kitanovski, Dubravka Filipović, Ivana Milašinović.

Mecosopran Angelov je diplomirala i magistrirala na Fakultetu muzičke umetnosti (FMU) u Beogradu, na odseku za solo-pevanje u klasi prof. Radmile Bakočević. Debitovala je na sceni Opere Narodnog Pozorišta u Beogradu još kao student, ulogom Berte u operi ''Seviljski Berberin'' Đoakina Rosinija.

Od sezone 1995-96. godine angažovana je kao solista Opere nacionalnog teatra, u kome je ostvarila niz značajnih uloga. Pre tri godine je debitovala u operi ''Travijata'' ulogom Flore Bervoa na sceni Il Teatro Comunale di Piacenza u Pjacenci (Italija).

Bariton Jovanović je završio Srednju muzicku školu ''Stanković'', a diplomirao je na beogradskom FMU, gudački odsek - violina. Pevanje je učio na beogradskom FMU ii na Državnom konzervatorijumu ''Đuzepe Verdi'' u Milanu. Usavršavao se privatno kod poznatih vokalnih pedagoga u Milanu i Pjaćenci, a magistrirao je na odseku za solo pevanje na FMU, u klasi prof. Radmile Bakočević.

Dobitnik je nagrade na FMU za najperspektivnijeg mladog operskog umetnika iz Fonda ''Danica Mastilović''. Jedan je od pobednika na Međunarodnom konkursu ''Pučini e il suo tempo'' u Milanu 1993. godine i finalista Međunarodnog konkursa ''Flaviano Labo''' u Pjaćenci iste godine. Trenutno je član Opere nacionalnog teatra.



Copyright © 2001 - 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu