Saopštenja Vlade
Saopštenja ministarstava
Konferencije za novinare
Aktivnosti Vlade
Aktivnosti premijera
Intervju
Domaće teme

 

 

Predstavljena nova izdavačka kuća za decu "Odisej"

Beograd, 2. mart 2004. godine - U dečijem odeljenju Biblioteke grada Beograda "Neven", pred osnovcima škole "Drinka Pavlović", predstavljena je prva knjiga nove izdavačke kuće za decu "Odisej", slikovnica Jasminke Petrović "Mame", sa ilustracijama Lidije Taranović.

Prema rečima osnivača "Odiseja", Spomenke Kranjčević, Vesne Kapuran i Marije Vukosavljević, cilj im je da deci od pet do 12 godina ponude zabavnu, edukativnu literaturu domaćih autora, bogato ilustrovanu, i edukativne igračke, kao što su karte sa bajkama koje se već nalaze u prodaji.

Knjiga "Mame" objavljena je u biblioteci "Porodične priče" u kojoj će se naći slični naslovi ali posvećeni bakama, dekama, tatama, batama, sekama...

U planu je edicija "Imena" u kojoj bi se pojavile knjige posvećene nekim od najčešćih imena kod nas.

Govoreći o konceptu knjige "Mame", autorka, poznata po brojnim naslovima koje je izdao "Kreativni centar", kao što su "Seks za početnike", "Giva voli more" ili "Škola", rekla je da je pokušala da opiše na šaljiv način, blizak i deci i mamama, 15 tipova mama.

Deca mogu da u knjizi saznaju da njihova mama nije samo to već i dama, da upoznaju neke njene osobine, navike i sklonosti koje je čine posebnom osobom. Knjiga podseća dete šta mame vole a koje stvari i ponašnje im baš ne prija i daje im predloge kako da mamu daruju.

Knjiga je, prema oceni psihologa Lukrecije Vranješević, pisana toplo i jednostavno, poetično i realistično, duhovito i ozbiljno, s puno ljubavi, kako to mame i zaslužuju.



Copyright © 2001 - 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu