Saopštenja Vlade
Saopštenja ministarstava
Konferencije za novinare
Aktivnosti Vlade
Aktivnosti premijera
Intervju
Domaće teme

 

 

Dodeljena priznanja Salona arhitekture

Muzej primenjene umetnosti

Beograd, 1. mart 2004. godine - "Gran pri" 26. salona arhitekture, koji se do 28. marta održava u Muzeju primenjene umetnosti, pripao je Zoranu Radojčiću, Dejanu Miljkoviću i Ivani Milenković (enterijer) za zgradu Jugoslovenskog dramskog pozorišta, građenu od 1997. do 2003 godine.

Priznanje iz oblasti arhitekture za kvalitet interpolacije u gradsko tkivo dobili su Milena Bojović, Jelena Ivanović i Snežana Litvinović za proslovni objekat "Eurocentar" u Makedonskoj ulici, građen od 1994. do 2003. godine.

Za likovne komponente u primeni materijala nagrađeni su Branislav Redžić, Dragan Ivanović i Zoran Đorđević za poslovni centar "Prohauz" u Podgorici.

Priznanje u domenu arhitekture za ukupnu vrednost dela dele Ružica i Jovan Sarić, za porodičnu kuću u ulici Malog Radojice u Beogradu.

Nagradu za konceptualni nivo projektantskog postupka dobio je Petar Arsić sa saradnicima, za rešenje kompleksa olimpijskog bazena u Vršcu.

Tamara Petrović i Miloš Komlenić nagrađeni su za kulturu jezika likovne prezentacije arhitektonskog rešenja konkursnog projekta za smeštaj ostarelih lica u Valjevu.

Priznanje iz oblasti urbanizma za konkursni rad dobila je ekipa Vera Ristić, Jovana Đorđević i Vesna Milojković, za rešenje desne obale Nišave u Nišu.

Nagradu iz oblasti graditeljskog nasleđa za novogradnju u kontekstu istorijskog nasleđa dobila je autorska grupa AGM, za novi konak manastira Banjska.

Među studentskim radovima nagrađen je Aleksandar V. Petrović, za diplomski rad "Muzej muzike u bloku 18 na Novom Beogradu", a za publicistiku nagrada je pripala časopisu "Forum plus" Saveza arhitekata Srbije.



Copyright © 2001 - 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu