<< Nazad



 

 

Niš Klasik u polufinalu Kupa LEN

28/29. februar 2004. - Vaterpolisti Niš Klasika plasirali su se u polufinala Kupa LEN, pošto su u Splitu sa Mornarom odigrali nerešeno 7:7.

Vaterpolisti iz Niša uspeli su da sačuvaju prednost iz prvog meča kada su pobedili protivnika sa 9:6.

Nenad Manojlović, selektor reprezentacije SCG i trener Niš Klasika odlično je fizički i psihički priremio svoju ekipu, što se najbolje videlo u dvomeču protiv rivala iz Splita. Kao i u prvom susretu, tako je i u revanšu na bazenu u Poljudu, Mornaru pripala prva polovina susreta. Podsetimo, u prvoj utakmici u Nišu, domaćini su gubili rezultatom 4:5, ali su serijom 5:1 preokrenuli rezultat.

Slično se dogodilo i u revanšu. Splićani su u 18. minutu imali vođstvo od 6:3, ali su gosti do kraja postigli četiri, a primili samo jedan gol, što im je donelo plasman u polufinale LEN Kupa.

U polufinalu ovog takmičenja Nišlije će igrati protiv grčkog Vuljagmenija. Prvi meč je na programu 13. marta u Grčkoj, revanš je 27. marta u Nišu. U drugom polufinalnom susretu sastaju se Jadran (Split) i Barselona.

Vaterpolisti Jadrana iz Herceg Novog obezbedili su plasman u četvrtfinale Lige šampiona za vaterpoliste, pošto su u meču pretposlednjeg kola "D" grupe u Budimpešti izborili nerešen rezultat protiv Honveda 6:6 (1:2, 2:2, 2:2, 1:0).

Bod Jadranu doneo je Predrag Jokić golom četiri sekunde pre kraja meča.

Nekoliko minuta pre toga pri rezultatu 6:5 za Honved mađarska ekipa je promašila četverac.

Vaterpolisti beogradskog Partizana pretrpeli su i treći uzastopni poraz u Ligi šampiona. Oni su kao gosti izgubili od mađarskog Vašaša sa 7:9, u četvrtom kolu grupe "B" najjačeg evropskog takmičenja.

"Crno-beli su poslednji na tabeli grupe "B" sa jednim remijem i tri poraza.

Plasman u završnicu Lige šampiona, iz ove grupe, obezbedili su Barseloneta i Vašas, dok Olimpik iz Pireja zauzima treće mesto.

Poraženi su i vaterpolisti Primorca, na svom plivalištu u Kotoru, od Olimpika iz Nice sa 5:6, u 4. kolu grupe "C" Lige šampiona.

Primorac je propustio priliku da se osvajanjem barem boda u ovom susretu plasira u četvrtfinale Lige šampiona.

Kotorski vaterpolisti sada imaju dve pobede, jedan poraz i jedan remi i još imaju šansu da se nađu među osam najboljih ekipa u Evropi.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu