Saopštenja Vlade
Saopštenja ministarstava
Konferencije za novinare
Aktivnosti Vlade
Aktivnosti premijera
Intervju
Domaće teme

 

 

Trajno rešenje stambenog problema za 4 hiljade izbeglica

Ozren Tošić

Beograd, 27. februar 2004. godine - Republički komesar za izbeglice Ozren Tošić izjavio je danas da su u toku pregovori sa Razvojnom bankom Saveta Evrope o dodeli kredita u vrednosti od 20 miliona evra, od kojeg bi se izbeglicama dodeljivali povoljni krediti za rešavanje stambenog pitanja.

Tošić je na konferenciji za novinare rekao da će kamata biti upola manja od komercijalne, a rok vraćanja, zavisno od veličine kredita, od četiri do deset godina. On je dodao da će dodela kredita, čiji će maksimum iznositi 15 hiljada evra, početi već od leta, i istakao da su oni namenjeni za kupovinu stanova, seoskih kuća sa okućnicom i za izgradnju kuća, što će omogućiti trajno rešavanje stambenog problema za više od četiri hiljade ljudi.

Tošić je naveo da u Srbiji više od 15 hiljada izbegličkih porodica živi u iznajmljenim stanovima i kućama, i podsetio na to da je Komesarijat za izbeglice pokrenuo inicijativu da 1.094 stambene jedinice koje su izbeglice izgradile svojim radom i uz donacije Visokog komesarijata UN za izbeglice, a opštine ustupile infrastrukturu, pređu u vlasništvo tih ljudi.



Copyright © 2001 - 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu