Saopštenja Vlade
Saopštenja ministarstava
Konferencije za novinare
Aktivnosti Vlade
Aktivnosti premijera
Intervju
Domaće teme

 

 

Predstavnici Koalicije Povratak razgovarali sa Holkerijem

Priština, 27. februar 2004. godine - Šef UNMIK-a Hari Holkeri preneo je predstavnicima Koalicije Povratak tokom jučerašnjeg sastanka u Prištini da će primedbe političkih predstavnika kosovskih Srba, UN i zemalja Kontakt grupe biti uvrštene u finalnu verziju plana za sprovođenje standarda na Kosovu.

Član Predsedništva Skupštine Kosova Oliver Ivanović izjavio je agenciji Beta posle sastanka da će Koalicija Povratak danas predati UNMIK-u primedbe koje se odnose na radni plan za sprovođenje standarda u pokrajini u nameri da se na ovaj način dokument "Standardi za Kosovo" pojasni i da se standardi učine merljivim i transparentnim.

Holkeri je pozvao predstavnike kosovskih Srba da učestvuju u sprovođenju standarda za Kosovo, a juče je postignut i dogovor da u Prištini 4. marta bude održan sastanak radne grupe za energetiku Beograda i Prištine, a 9. marta radne grupe za nestala lica.

UNMIK i Vlada Kosova uputili su pre nekoliko dana UN i predstavnicima SAD-a, Velike Britanije, Nemačke, Francuske i Italije na razmatranje radnu verziju plana za sprovođenje standarda u pokrajini.


Copyright © 2001 - 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu