Saopštenja Vlade
Saopštenja ministarstava
Konferencije za novinare
Aktivnosti Vlade
Aktivnosti premijera
Intervju
Domaće teme

 

 

Usvojen Zakon o ministarstvima

Beograd, 27. februar 2004. godine - Skupština Srbije usvojila je juče Zakon o ministarstvima koji podrazumeva smanjenje njihovog broja sa sadašnjih 19 na 17 i objedinjavanje pojedinih resora. Za ovaj zakon, koji je predložila Demokratska stranka Srbije (DSS), glasalo je 130 poslanika, koliko je i bilo prisutno u skupštinskoj sali, prenosi agencija Beta.

Prema ovom zakonu, poslove Ministarstva saobraćaja i telekomunikacija i Ministarstva urbanizma i građevina preuzeće novoformirano Ministarstvo za kapitalne investicije, dok poslovi koje je obavljalo Ministarstvo za socijalna pitanja prelaze u nadležnost Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike.

Ministarstvo za zaštitu prirodnih bogatstava i životne sredine prestaje sa radom, a poslove iz ove oblasti obavljaće novoformirano Ministarstvo nauke i životne sredine. Usvojenim zakonom, osniva se i Ministarstvo za dijasporu.

Vladu će, tako, uz novoformirane, činiti ministarstva za unutrašnje poslove; finansije; pravdu; državnu upravu i lokalnu samoupravu; poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu; privredu; rudarstvo i energetiku; trgovinu, turizam i usluge; ekonomske odnose sa inostranstvom; prosvetu i sport; kulturu; zdravlje i Ministarstvo vera.

Predlog zakona o ministarstvima bila je jedina tačka dnevnog reda četvrtog vanrednog zasedanja Skupštine Srbije. Zakon o ministarstvima stupa na snagu narednog dana od dana njegovog objavljivanja u Službenom glasniku Republike Srbije.

Tekst Predloga zakona o ministarstvima nalazi se na zvaničnom Internet sajtu Narodne skupštine Republike Srbije.


Copyright © 2001 - 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu