<< Nazad



 

 

Stojaković i Bibi slomili Lejkerse

Diven Džordž i Predrag Stojaković (FOTO: AP)

Los Anđeles, SAD, 26. februar 2004. - Košarkaški reprezezentativac Srbije i Crne Gore Predrag Stojaković pružio je jednu od boljih partija ove sezone i znatno doprineo trijumfu Sakramento Kingsa nad domaćinom Los Anđeles Lejkersima, u derbi utakmici Zapadne konferencije američke NBA lige. Konačan rezultat je 101:103, po četvrtinama: 29:28, 28:21, 24:31, 20:23.

Stojaković je za 42 minuta, koliko je proveo na parketu, ubacio 37 poena (5/7 za dva poena, 7/11 za tri poena, 6/6 sl. bacanja), imao devet skokova i jednu asistenciju.

Iako su bili oslabljeni neigranjem povređenih Breda Milera i Bobi Džeksona, kao i suspendovanog Krisa Vebera, i uprkos činjenici da su na odmor otišli sa minusom od osam poena (49-57), "kraljevi" iz Sakramenta su drugi put ove godine savladali velikog rivala.

Prošlog meseca su Divac, Stojaković i drugovi u svojoj "Arko areni" slavili ubedljivu pobedu nad ekipom u kojoj nisu nastupile njihove glavne zvezde, Kobe Brajant i Šekil O'Nil. Ovaj put, domaćini su igrali u punom sastavu, ali ni to im nije pomoglo protiv šuterski izuzetno raspoloženih gostiju iz Sakramenta. Zahvaljujući dvema "trojkama" Majka Bibija (31 poen ukupno), Sakramento je neizvesnu završnicu susreta prelomio u svoju korist.

Vlade Divac je za 40 minuta solidno popunio sve statističke rubrike - zabeležio je pet poena (2/7 za dva poena 1/4 sl. bacanja), 10 asistencija, pet skokova i dve ukradene lopte.

U poraženom timu najbolji su bili Kobe Brajant - 35 poena, 11 uhvaćenih lopti i šest asistencija, i Šekil O'Nil - 24 poena i 10 uhvaćenih lopti.

Sakramento je ovim trijumfom sačuvao primat trenutno najuspešnije ekipe u obe konferencije NBA lige. Drugim rečima, kada bi se šampionat sada završio, "kraljevi" bi u "plej-ofu" imali poziciju broj jedan, koja bi im donela prednost domaćeg terena.


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu