Saopštenja Vlade
Saopštenja ministarstava
Konferencije za novinare
Aktivnosti Vlade
Aktivnosti premijera
Intervju
Domaće teme

 

 

Jovanović odbacio optužbe Saveta za borbu protiv korupcije

Čedomir Jovanović

Beograd, 26. februar 2004. godine - Predsednik Tenderske komisije za privatizaciju Veterinarskog zavoda AD u Zemunu i potpredsednik Vlade Republike Srbije Čedomir Jovanović odbacio je danas prigovore na privatizaciju tog preduzeća koje je izneo Savet za borbu protiv korupcije.

Jovanović je na konferenciji za novinare, koja je održana u Agenciji za privatizaciju Republike Srbije, naglasio da nije vršen nikakav pritisak na članove tenderske komisije, i dodao da je odluka o izboru kupca Veterinarskog zavoda doneta jednoglasno.

On je rekao da je tenderska komisija u svakom trenutku radila poštujući Zakon o privatizaciji i učesnike na tenderu i da je njegova obaveza bila da se privatizacija završi u roku od 60 dana, a taj rok je istekao 25. decembra prošle godine.

Prema njegovim rečima, Savet za borbu protiv korupcije mogao je, kao organ Vlade Srbije, da od njega ili bilo kog drugog člana komisije zatraži svaku informaciju o privatizaciji Veterinarskog zavoda, ali da to niko nije učinio.

Jovanović je istakao da je odluka tenderske komisije bila razumna, jer je konzorcijum Zekstra Bankom ponudio bolje uslove od konzorcijuma zaposlenih, 50 odsto veću cenu, 125 odsto veći iznos investicionih sredstava i garantovao poštovanje socijalnog programa, i naglasio da bi budžet bio oštećen za 7 miliona evra da je prihvaćena druga ponuda.

On je rekao da će konačnu odluku o privatizaciji Veterinarskog zavoda doneti Vrhovni sud Republike Srbije, jer je jedan od konzorcijuma podneo žalbu.

Član Saveta za borbu protiv korupcije Zagorka Golubović iznela je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Vladi Srbije nekoliko primedbi zaposlenih na privatizaciju Veterinarskog zavoda, koji su izrazili sumnju da je privatizacija sprovedena u skladu sa Zakonom o privatizaciji i navela da je predsednik tenderske komisije Čedomir Jovanović vršio pritisak na jednog člana tenderske komisije.



Copyright © 2001 - 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu