Saopštenja Vlade
Saopštenja ministarstava
Konferencije za novinare
Aktivnosti Vlade
Aktivnosti premijera
Intervju
Domaće teme

 

 

Deset društvenih preduzeća dobilo nove vlasnike

Beograd, 26. februar 2004. godine - U organizaciji Agencije za privatizaciju danas je u Privrednoj komori Srbije održana javna aukcija na kojoj je prodato deset društvenih preduzeća za ukupno 178,764 miliona dinara.

  1. DP "Stil" iz Podvisa prodato je po početnoj ceni od 1,522 miliona dinara u drugom nadmetanju konzorcijumu koji je predstavljao Dragan Petrović.

  2. Fabrika auto-traktorskih kočnica "FAK" iz Loznice takođe je prodata u drugom nadmetanju Hemteksu po početnoj ceni koja je iznosila 5,629 miliona dinara.

  3. DP "Centrosrem-tekstil" iz Stare Pazove, čija je početna cena bila 9,945 miliona dinara, prodato je za 16,9 miliona dinara konzorcijumu koji je zastupao Dušan Čojčić.

  4. AD "Mlekaru" iz Pančeva kupio je Goran Ljubičić za 101 milion dinara, dok je početna cena iznosila 24,098 miliona dinara.

  5. DP "Tamp" iz Sente, sa početnom cenom od 25,319 miliona dinara, kupila je KMS trgovina u drugom nadmetanju za 26 miliona dinara.

  6. Preduzeće "12. januar" iz Priboja kupio je Miodrag Tomašević po početnoj ceni od 7,004 milona dinara.

  7. Konzorcijum koji je predstavljao Dragan Petrović postao je novi vlasnik DP "Pobeda-promet" iz Ćuprije, čija je početna cena iznosila 6,050, a prodajna 15,1 milion dinara.

  8. DP "Izbor" iz Minićeva pripalo je Perici Pejčiću po početnoj ceni od 597 hiljada dinara.

  9. DP "Zlatibor-gradnja" iz Užica kupio je u ime konzorcijuma Žarko Mandić po početnoj ceni od 3,702 miliona dinara.

  10. Novi vlasnik DP "Alumin-etc" iz Vrnjačke Banje, čija je početna cena bila 53 hiljade dinara, postao je Nikola Pavićević koji je ovo preduzeće kupio za 1,310 miliona dinara.

Aukcije za preduzeća "Panonija" iz Panonije, DOO "Ventil" iz Aleksandrovca, AD "Kopaonik" iz Brusa, DP "Obuća-zlatar" iz Nove Varoši, DSP "Jugoprevoz" Raška iz Raške, DP "Inova" iz Nove Varoši, DP "Ratarstvo" iz Skorenovca i AD "Voćar-palanka" iz Smederevske Palanke bile su neuspešne.


Copyright © 2001 - 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu