Saopštenja Vlade
Saopštenja ministarstava
Konferencije za novinare
Aktivnosti Vlade
Aktivnosti premijera
Intervju
Domaće teme

 

 

Vlada još prošle godine dostavila Skupštini ekonomske zakone

Beograd, 25. februar 2004. godine - Povodom saopštenja Svetske banke u kome je naglašeno da strani donatori očekuju od Narodne skupštine Republike Srbije da u narednih mesec dana usvoji deset novih ekonomskih zakona i više amandmana na postojeće koji su neophodni za nastavak ekonomskih reformi, Vlada Republike Srbije podseća na to da je tokom prošle godine dostavila parlamentu na pretres paket predloga 41 zakona, koji sadrži i predloge deset ekonomskih zakona koje pominje Svetska banka.

Predlozi pomenutih zakona nisu razmatrani zbog raspuštanja Skupštine Srbije, a nakon što su se stvorili uslovi za nastavak rada parlamenta, Vlada Republike Srbije ponovo je dostavila Skupštini isti paket zakona na razmatranje i usvajanje. Do sada nijedan od pomenutih predloga zakona nije uvršten u dnevni red novog saziva Narodne skupštine Republike Srbije.

Kancelarija Svetske banke u Srbiji i Crnoj Gori saopštila je juče da strani donatori očekuju da Skupština Srbije u narednih mesec dana usvoji deset novih ekonomskih zakona i više amandmana na postojeće, koji su potrebni za nastavak ekonomskih reformi. Na listi zakona koju su sastavili donatori, okupljeni u ad-hok komitetu "Grupa za zakone u tranziciji", nalaze se i zakon o budžetu, zakon o registraciji preduzeća, zakon o porezu na dodatu vrednost, zakon o stečaju i zakon o energetici.

Šef Kancelarije Rori O'Saliven obavestio je sve političke partije zastupljene u srpskom parlamentu o zakonodavnim prioritetima i spisku zakona koji su uvršteni u tri grupe, u zavisnosti od njihovog značaja i faze u kojoj se oni trenutno nalaze.


Copyright © 2001 - 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu