Saopštenja Vlade
Saopštenja ministarstava
Konferencije za novinare
Aktivnosti Vlade
Aktivnosti premijera
Intervju
Domaće teme

 

 

Otvoren seminar o NEAP-u

Anđelka Mihajlov

Beograd, 24. februar 2004. godine - Ministar za zaštitu prirodnih bogatstava i životne sredine u Vladi Republike Srbije Anđelka Mihajlov otvorila je danas u Vrujcima prvi od šest seminara na temu Nacionalnog ekološkog akcionog plana (NEAP), koji se održava u cilju razvoja Nacionalne ekološke politike i Nacionalnog ekološkog akcionog plana za Srbiju, a u okviru Projekta izgradnje kapaciteta u oblasti zaštite životne sredine, koji finansira Evropska unija.

Mihajlov je tom prilikom istakla da je Ministarstvo sa utvrđenim konceptom ekološke kohezije kao podrške ekonomskim kohezijama prepoznato kao lider regiona, što će u narednom periodu predstavljati osnovu za realizaciju novih projekata Evropske banke za rekonstrukciju.

Prema njenim rečima, stvaranje Nacionalnog ekološkog plana sa akcionim planom i projektima omogućiće ulazak novca putem kredita, što će doprineti ostvarenju vizije Čiste Srbije na dobrobit svih građana.

Nacionalni ekološki akcioni plan predstavlja instrument za rešavanje prioritetnih problema putem primene najisplativijih rešenja koji će sadržati neophodne aktivnosti za dostizanje ciljeva ekološke politike, detaljan finansijski plan, kao i plan implementacije koji će uključivati odgovornosti za sve zainteresovane strane, kao i proceduru za praćenje napredovanja projekta.

Na dvodnevnom seminaru učestvuju predstavnici ministarstava Vlade Republike Srbije, stručnih institucija, lokalne samouprave, nevladinih organizacija, Pokrajinskog sekretarijata Vojvodine, kao i međunarodnih organizacija, među kojima su OEBS, UNDP, UNEP/UNOPS i SIDA.


Copyright © 2001 - 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu