Saopštenja Vlade
Saopštenja ministarstava
Konferencije za novinare
Aktivnosti Vlade
Aktivnosti premijera
Intervju
Domaće teme

 

 

Isplaćene sve budžetske obaveze prema poveriocima

Božidar Đelić

Beograd, 24. februar 2004. godine - Ministar za finansije i ekonomiju u Vladi Republike Srbije Božidar Đelić potvrdio je na jučerašnjoj sednici Odbora za finansije Skupštine Srbije da su na vreme izmirene sve prošlogodišnje obaveze Srbije prema domaćim i inostranim poveriocima.

Đelić je naveo da nijedna obaveza nije preneta u ovu godinu, uprkos tome što je bilo teškoća sa isplatom stare devizne štednje iz 'Dafiment banke' i banaka sa Kosova i Metohije. On je precizirao da su budžetski prihodi u prošloj godini bili 271,2 milijarde dinara, a rashodi 314,4 milijarde dinara, što je u skladu sa planom.

On je rekao da su po prvi put u Srbiji sredstva obezbeđena za finansiranje prošlogodišnjeg budžetskog deficita od 42,9 milijardi dinara bila veća nego što je planirano i dodao da su ona iznosila 49,9 milijardi dinara.

Ministar je istakao da je prošle godine na javnim nabavkama ušteđeno oko 150 miliona evra, kao i da su prihodi od privatizacije bili tri puta veći od planiranih. On je dodao da u budžetu trenutno ima 15 do 19 milijardi dinara više nego što može da se potroši zbog primene Uredbe o privremenom finansiranju.

Đelić je napomenuo da se radi o preliminarnom izveštaju o izvršenju rashoda i prihoda budžeta za 2003. godinu i najavio završni račun budžeta za 1. maj.


Copyright © 2001 - 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu