Saopštenja Vlade
Saopštenja ministarstava
Konferencije za novinare
Aktivnosti Vlade
Aktivnosti premijera
Intervju
Domaće teme

 

 

Predstavnicima Crvenog krsta omogućene posete azilantima

(FOTO: Beta)

Beograd, 24. februar 2004. godine - Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Dušan Mihajlović i generalni sekretar Crvenog krsta Srbije i Crne Gore Milovan Janković potpisali su danas sporazum koji će omogućiti predstavnicima Crvenog krsta da posećuju azilante, imigrante i žrtve trgovine ljudima.

Mihajlović je na konferenciji za novinare rekao da protokol treba da omogući da ovlašćena lica iz Crvenog krsta mogu nesmetano da kontaktiraju sa azilantima i žrtvama trgovine ljudima, kako bi mogli da im pruže odgovarajuću humanitarnu pomoć.

Prema njegovim rečima, postoji zajednička namera Crvenog krsta i policije da doprinesu boljem i efikasnijem ostvarivanju obaveza iz svojih nadležnosti, a u želji da se značajnije poboljša položaj lica koja se nalaze u privremenim privatilištima.

Ministar je naveo da se svi azilanti, ilegalni azilanti i lica koja se iz različitog razloga nađu bez odgovarajućih dokumenata na teritoriji Srbije smeštaju u privremeno prihvatilište u Padinskoj skeli, i dodao da je nedavno otvoreno i sklonište za žrtve trgovine ljudima u Beogradu.

On je podsetio na to da je MUP Republike Srbije preuzeo nadležnost nad tim licima od nekadašnjeg saveznog Ministarstva unutrašnjih poslova.



Copyright © 2001 - 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu