Saopštenja Vlade
Saopštenja ministarstava
Konferencije za novinare
Aktivnosti Vlade
Aktivnosti premijera
Intervju
Domaće teme

 

 

Industrijalci i preduzetnici učestvuju u zaštiti životne sredine

Beograd, 23. februar 2004. godine - Ministar za zaštitu prirodnih bogatstava i životne sredine u Vladi Republike Srbije Anđelka Mihajlov i generalni sekretar Udruženja industrijalaca i preduzetnika Srbije i Crne Gore (UIPSCG) Tihomir Simić potpisali su danas ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji.

Mihajlov je na konferenciji za novinare pozdravila uključivanje Udruženja industrijalaca i preduzetnika Srbije i Crne Gore u primenu zakonskih projekata koji se odnose na zaštitu životne sredine i razvoj industrije koja će biti ekološki prijateljska prema okolini.

Ona je navela da je, posle Unije poslodavaca Srbije i Privredne komore Srbije, Udruženje industrijalaca i preduzetnika Srbije i Crne Gore treće udruženje privrednika koje je prihvatilo postavljene zakonske koncepte koji imaju za cilj da Srbiju do 2015. godine približe ekološkim standardima Evropske unije. Prema njenim rečima, jedini put kojim Srbija može da ide u razvoju tržišne ekonomije jeste onaj koji će poštovati standarde zaštite životne sredine i prirodnih bogatstava.

Generalni sekretar Udruženja industrijalaca i preduzetnika Srbije i Crne Gore pozdravio je dosadašnji rad Ministarstva za zaštitu prirodnih bogatstava i životne sredine, koje je, prema njegovim rečima, dalo značajan pečat reformama u Srbiji.

Simić se, u ime 80 hiljada članova ovog udruženja, obavezao da će privatni preduzetnici u svojim delatnostima poštovati zakonske okvire u zaštiti životne sredine i prirodnih bogatstava u Srbiji.


Copyright © 2001 - 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu