Saopštenja Vlade
Saopštenja ministarstava
Konferencije za novinare
Aktivnosti Vlade
Aktivnosti premijera
Intervju
Domaće teme

 

 

Potpisan sporazum o jačanju kapaciteta Ministarstva finansija i ekonomije

Beograd, 20. februar 2004. godine - Ministar finansija i ekonomije u Vladi Republike Srbije Božidar Đelić i stalni predstavnik Programa za razvoj UN (UNDP) u Srbiji i Crnoj Gori Frensis O'Donel potpisali su danas sporazum o sprovođenju jednogodišnjeg projekta za obuku i izgradnju institucija za održive kapacitete u ljudskim resursima u Ministarstvu finansija i ekonomije.

Đelić je naveo da ovaj projekat, vredan 1,2 miliona dolara, ima za cilj povećanje efikasnosti, transparentnosti i odgovornosti u državnoj upravi i da će se njegovim sprovođenjem nastaviti jačanje Ministarstva finansija i ekonomije u predstojećem periodu.

O' Donel je rekao da se ovaj program podrške zasniva na rezultatima projekta izgradnje kapaciteta u Ministarstvu finansija i ekonomije i podsetio na to da je prethodna pomoć bila neophodna kako bi se odgovorilo na hitne potrebe vlade koja je preuzela odgovornost za zemlju nakon dugogodišnje krize.

On je objasnio da je cilj sadašnje pomoći da se osigura stabilan, institucionalizovan i održiv kapacitet u javnom sektoru, i dodao da će ovaj projekat obezbediti stručnjake u strateškim oblastima kao što su restrukturiranje javnih preduzeća i javnog duga, pitanje evropske integracije, trezora i računovodstva, lokalnog ekonomskog razvoja i finansijskog tržišta.

Potpisivanju sporazuma prisustvovao je i ambasador Holandije u Srbiji i Crnoj Gori Barend Van Der Hejden, koja je i donator ovog projekta.


Copyright © 2001 - 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu