Saopštenja Vlade
Saopštenja ministarstava
Konferencije za novinare
Aktivnosti Vlade
Aktivnosti premijera
Intervju
Domaće teme

 

 

Kod Lipljana ubijeni Zlatomir Kostić i Milijana Marković

Lipljan, 20. februar 2004. godine - U blizini Lipljana sinoć su ubijeni Zlatomir Kostić (36) iz Kosova Polja i Milijana Marković (24) iz Starog Grackog.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i predsednik Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović osudio je ovaj zločin i istakao da UNMIK i KFOR ne rade svoj posao jer do sada nisu rasvetljena ubistva Srba u Starom Grackom iz 1999. godine, u autobusu kod Podujeva pre dve godine, ubistvo porodice Stolić u Obiliću i srpske dece u Goraždevcu prošle godine, kao i niz drugih zločina.

Vladika raško-prizrenski Artemije najoštrije je osudio ubistvo, a Eparhija raško-prizrenska podseća na to da se ovaj zločin dogodio samo nekoliko dana nakon što je Komanda KFOR-a donela odluku da ugasi Multinacionalnu brigadu Centar, koja je bila zadužena za bezbednost u oblasti Lipljana.

Učesnici protesta, koji je održan u mestu Staro Gracko, zahtevali su od UNMIK-a i KFOR-a da pronađu počinioce sinoćnog ubistva, a ovom skupu prisustvovali su i član Predsedništva Skupštine Kosova Oliver Ivanović, koministar u Vladi Kosova Milorad Todorović i šef Poslaničke grupe Koalicije Povratak Dragiša Krstović.

Od dolaska UNMIK-a i KFOR-a na Kosovo i Metohiju u junu 1999. godine, u Lipljanu je ubijeno 22 Srba.


Copyright © 2001 - 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu