Saopštenja Vlade
Saopštenja ministarstava
Konferencije za novinare
Aktivnosti Vlade
Aktivnosti premijera
Intervju
Domaće teme

 

 

Povećan iznos prelevmana na uvoz šećera iz zemalja EU

Beograd, 19. februar 2004. godine - Vlada Republike Srbije utvrdila je na današnjoj sednici i uputila u skupštinsku proceduru Predlog zakona o policiji i donela odluku da se u cilju zaštite domaće proizvodnje šećerne repe i šećera poveća iznos postojećeg prelevmana na uvoz šećera iz zemalja Evropske unije sa 10 na 18 dinara po kilogramu.

Ova odluka je sezonskog karaktera i posledica je zabrane izvoza šećera iz Srbije u zemlje Evropske unije po preferencijalnim uslovima.

Vlada Srbije saopštila je da će Republička direkcija za robne rezerve, u cilju omogućavanja stabilnog snabdevanja tržišta brašnom T-850, nastaviti da i u periodu od februara do jula ove godine prodaje ovaj tip brašna u količini od 10.500 tona mesečno pod nepromenjenim uslovima ( po ceni od 11,5 dinara po kilogramu ), a na osnovu spiskova koje sačini resorno ministarstvo. Takođe, biće nastavljene i isporuke brašna T-500 u predviđenim količinama po ceni od 14,5 dinara po kilogramu.

Vlada je Skupštini Srbije odobrila i sredstva u iznosu od 20 miliona dinara na ime isplate dnevnica i putnih troškova poslanika za period januar - mart 2004. godine i 125 miliona na ime finansiranja sprovođenja izbora za narodne poslanike.

Na današnjoj sednici dužnosti je razrešen direktor Javnog preduzeća Elektroprivreda Srbije Ljubomir Gerić, a dosadašnji zamenik direktora Dragojlo Bažalac postavljen je za vršioca dužnosti direktora ovog preduzeća.



Copyright © 2001 - 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu