Saopštenja Vlade
Saopštenja ministarstava
Konferencije za novinare
Aktivnosti Vlade
Aktivnosti premijera
Intervju
Domaće teme

 

 

Koalicija Povratak odredila predstavnike za dijalog Beograda i Prištine

Priština, 19. februar 2004. godine - Koalicija Povratak odredila je svoje predstavnike u četiri kosovske radne grupe za dijalog sa Beogradom, izjavio je juče savetnik u kabinetu šefa UNMIK-a Nenad Radosavljević.

U radnoj grupi za nestala lica srpsku zajednicu predstavljaće koministar u Vladi Kosova Milorad Todorović i poslanik Ljiljana Kenić.

Poslanici Oliver Ivanović i Slobodan Bijelić predloženi su za radnu grupu za energetiku, a ministar u kosovskoj vladi Goran Bogdanović i poslanik Ljubomir Stanojković biće u radnoj grupi za transport i telekomunikacije.

Šef poslaničkog kluba Koalicije Povratak u Skupštini Kosova Dragiša Krstović i Nenad Radosavljević predstavljaće srpsku zajednicu u radnoj grupi za povratak.

Koalicija Povratak predložila je i članove Visoke radne grupe koja je formirana prema Zajedničkom dokumentu Srbije i Crne Gore i UNMIK-a. Za srpske predstavnike u Visokoj radnoj grupi SCG/UNMIK određeni su koministar Milorad Todorović i poslanik Koalicije Povratak i rektor Univerziteta u Prištini Gojko Savić.

Radosavljević je dodao da su predstavnici Koalicije Povratak doneli odluku da im se u radnim grupama naknadno pridruži po jedan ekspert.


Copyright © 2001 - 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu