<< Nazad



 

 

Refleks - Ventspils 95:89

Beograd, 17. februar 2004 - Naš jedini predstavnik u ULEB Kupu rutinski je odradio formalnost u revanš utakmici osmine finala ovog takmičenja. Košarkaši Refleksa su u svojoj dvorani u beogradskom predgrađu Železniku rezultatom 95:89 savladali letonski Ventspils i, kako su i u prvoj utakmici slavili sa 79:68, sasvim zasluženo su se našli u četvrtfinalu.

Samo uvodni minuti susreta protekli su u znaku gostiju. Pri rezultatu 10:8 za Ventspils, Refleks je ubacio u treću brzinu i serijom 14:0 pokazao da neće dozvoliti iznenađenje. Do kraja susreta Letonci su u nekoliko navrata uspeli samo da smanje prednost, ali ne i da ugroze sigurnu pobedu domaćina.

Sjajnu partiju pružili su stranci u Refleksu - Redži Frimen je bio najefikasniji sa 18 poena, a u stopu ga je pratio Kimani Ffrend sa 14. U ekipi "lavova" iz Železnika istakli su se i Milan Majstorovic i Bojan Krstović. Obojica su postigli po 12 poena, uz napomenu da je Majstorović igrao samo u drugom poluvremenu i da je, osim zavidne efikasnosti, pokazao i dobru igru pod obručima, uhvativši deset lopti.

Igrač Ventspilsa Šeštaukas bio je najefikasniji akter susreta sa 23 poena. Kristaps Purnis je utakmicu završio sa 16 a Srbin u redovima Ventspilsa Zlatko Savović je bio treći strelac svoje ekipe sa 11 poena.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu